Regija
VIDEO: Cedevita bez većih poteškoća do pobjede protiv MZT-a

VIDEO: Cedevita bez većih poteškoća do pobjede protiv MZT-a

Autor: KK Cedevita

Džanan Musa predvodio "vitamine" do sedme pobjede u ABA ligi. Već sutra slijedi utakmica protiv Splita u HT Premijer ligi.

U 10. kolu ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala MZT sa 77:65 i tako upisala svoju sedmu pobjedu u spomenutom natjecanju. Momčad Jure Zdovca vodila je konstantno otkad je sa serijom 10-0 preuzela vodstvo u prvoj četvrtini. Imali su Zagrepčani u trećoj četvrtini i +17 pa su prije početka četvrte pali i na samo +5, no rezultatski su kontrolirali cijelu utakmicu i na kraju su bez većih problema susret priveli kraju.

Cedevita-MZT Skopje Aerodrom 77:65 (24:8, 20:25, 18:22, 15:10)

Kompletna statistika utakmice

Kad je Dominik Mavra zabio koš i dodatno slobodno bacanje, gosti su u trećoj minuti poveli 5:4, no Zagrepčani su potom napravili seriju 10-0. Prvo je Kevin Murphy ubacio dva slobodna bacanja, a onda je Nichols pogodio tricu, dvicu i na kraju još jednu tricu za 14:5, što je trenera gostiju Aleksandra Todorova na 3:35 min. do isteka prve dionice natjeralo na timeout. Prvu je četvrtinu Cedevita naposljetku završila s vodstvom 24:8, a 10 poena u tom je periodu za domaćine zabio Nichols.

U drugoj četvrtini gosti su najbliže došli u 19. minuti, kad je Pavlićević zabio jedno od dva slobodna bacanja za zaostatak MZT-a 33:37. Jure Zdovc timeout je pozvao nešto više od minutu ranije kad su Makedonci došli na -7, no do odlaska na veliki odmor aktualni prvaci Hrvatske ipak su uspjeli otići na dvoznamenkastu prednost jer su poluvrijeme zaključili serijom 7-0 (dvica Ukića, dva slobodna bacanja Stipanovića i trica Muse tri sekunde do kraja druge četvrtine).

U prvoj polovici utakmice najviše, 15 poena, za Cedevitu je zabio Nichols, dok je Pavlićević na drugoj strani ubacio devet poena uz dvije trice.

Treću četvrtinu Zagrepčani su dobro otvorili i tricom Muse u 25. minuti otišli su na 17 poena razlike (55:38). Međutim, kasnije su pali. Gosti su došli na -5, a kod tog zaostatka u 30. minuti promašili su i tricu za -2, da bi se u posljednjih 10 minuta naposljetku ušlo sa 62:55 za Cedevitu.


Četvrtu četvrtinu domaćini su uz sedam poena Roka Ukića te po dva poena Stipanovića i Tonija Katića otvorili s 11-2 i otišli na 73:57, od čega se MZT više nije oporavio.

U dresu Cedevite Džanan Musa upisao je 18 poena, Demetris Nichols (7 skokova) i Andrija Stipanović (3 skoka) ubacili su po 15 poena, a Roko Ukić utakmicu je završio s 14 poena i četiri asistencije.

Kod gostiju je Nikola Pavlićević upisao 18 poena, pet skokova i šest asistencija, a Radosav Spasojević upisao je 14 poena i devet skokova.

Sljedeću utakmicu Cedevita igra već u nedjelju u 17:05h, kada u Domu sportova u sklopu 8. kola HT Premijer lige dočekuje Split. Taj susret uživo će pratiti i kamere HRT-a.