Hrvatska
Cedevita dovela Vitalija i Kapova

Cedevita dovela Vitalija i Kapova

Autor: KK Cedevita

Dvije momčadi, dva trenera, dva stožera...

Novi igrač Cedevite je 203 cm visoki krilni centar Toni Vitali, koji je prošlu sezonu proveo igrajući za Šibenik. Vitali je rođen 14. siječnja 1991. godine, a za Cedevitu će nastupati u HT Premijer ligi pod vodstvom trenera Slavena Rimca. Rimcu će u novoj sezoni trenerski asistirati Ivan Kapov.

27 godišnji Toni Vitali je, osim za Šibenik, nastupao i za Trogir, Alkar, švedski Boras Basket i Zagreb. Prošle sezone Vitali je u HT Premijer ligi u dresu Šibenika prosječno bilježio 10.5 poena, 4.4 skoka i 1.7 asistencija za 21:20 min. U jednoj utakmici protiv Cedevite je u Zagrebu ubacio 13 poena, a u drugoj je na Baldekinu ubacio četiri poena.

47 godišnji Ivan Kapov je tijekom igračke karijere igrao za Kvarner, Šibenik, s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu, a igrao je još i za Split, Zrinjevac, talijanski Forli, portugalski Ginasio, Varaždin, kosovski Mabetex, češku Opavu i Hiron Botinec (danas Cedevita), dok je trenersku karijeru počeo 2005. godine kao pomoćni trener Jadrana iz Rijeke.

Kapov je kao trener radio u mlađim kategorijama Cibone, vodio je seniore Zrinjevca i Dubrave, a bio je i pomoćni trener u U16 reprezentaciji Hrvatske.