Hrvatska
Regija
Cedevita i dogodine bez Eurolige

Cedevita i dogodine bez Eurolige

Autor: KK Cedevita

Vitamini se oprostili od ABA lige u polufinalu.

U majstorici polufinalne serije doigravanja ABA lige Cedevita je u Podgorici poražena od Budućnosti VOLI sa 72:57 te je tako zaključila sezonu u regionalnoj ligi. Zagrepčani su dobro igrali do 27. minute, kada je krenula 18-2 serija domaćina i tu je utakmica bila prelomljena.

Kod Cedevite je samo jedan igrač utakmicu završio s dvocifrenim brojem poena. Roko Ukić upisao je 12 poena i tri skoka, Andrija Stipanović ubilježio je devet poena i sedam skokova, a Filip Krušlin osam poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Zagrepčani su za dva šutirali 17/36 (47.2%), a za tricu 6/25 (24%).

U dresu Budućnosti Petar Popović upisao je 14 poena i četiri skoka, Nikola Ivanović ubilježio je 13 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Kyle Landry 11 poena i šest skokova.

Budućnost VOLI - Cedevita kompletna statistika

Nakon što su domaćini poveli s 11:9, Cedevita je napravila seriju 13-0 i košem Ivana Ramljaka u 11. minuti povela je 22:11. Prvo poluvrijeme gosti su završili s vodstvom 32:28. Poslije trice Filipa Krušlina na 3:33 min. do kraja treće četvrtine bili su u prednosti 44:36, no Budućnost je treću četvrtinu završila serijom 9-2 i u zadnjih 10 minuta momčad Jure Zdovca ušla je s minimalnom prednošću 46:45.

Seriju su Podgoričani nastavili i u četvrtoj četvrtini. Košem Kylea Landryja na 7:52 min. do kraja utakmice poveli su 54:46 i tako su seriju produžili na 18-2. Tu seriju konačno je na 6:54 min. do kraja utakmice prekinuo Ukić, no ispostavilo se da je to bio tek trzaj. Cedevita je tonula sve dalje i za preokret snage više nije našla.

Izjave nakon utakmice

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Čestitam kolegi Džikiću i Budućnosti na prolazu i pobjedi. Jednostavno su bili danas i općenito u seriji bolji. Iskoristili su prednost domaćeg terena. Mi smo isto odigrali dobru utakmicu i čestitam svojim momcima. Imali smo priliku prelomiti je. Imali smo neke otvorene šuteve na osam razlike, ali nismo ih realizirali. Onda smo počeli igrati malo na silu. Ja sam momcima govorio da moramo biti strpljivi, da moramo naći bolji pas jer u reketu se neće sankcionirati kontakt ako nema baš nekog oštrog faula. Tu smo izgubili ritam i malo smo počeli igrati na silu. Iz toga su oni otišli u kontranapad, uhvatili su ritam i napravili tie-break iz kojeg više nismo našli izlaza. Pokušavali smo sve. Nažalost, ništa nije urodilo, tako da još jednom čestitam Budućnosti. Želim im sve najbolje i život ide dalje."

Petar Popović danas je odigrao sjajno za Budućnost. Sa svojih 12 od ukupno 14 poena u zadnjoj četvrtini je bio ključan čovjek.

"Danas nismo računali na Barovića i nismo znali da će igrati, ali njega opet znamo. Što se tiče Popovića, ja sam i prije utakmice govorio da obično takve utakmice odlučuju neki igrači na koje ti toliko ne računaš s klupe. Tako je i bilo. Mogao je to biti i mlađi Šehović ili Ilić, Budućnost ima par takvih igrača s s kojima smo mi već imali probleme. To nas nije iznenadilo. Za nas je bio problem defanzivni skok. Ono što su promašili oni su pokupili i kad su uhvatili taj moment sve ih je išlo. Mi smo napravili previše gluposti u napadu, tako da je Budućnost zaslužila pobjedu", dodao je Zdovc.

Roko Ukić, kapetan Cedevite: "Nismo se samo držali, nego smo bili bolji u tri četvrtine. Međutim, ne znam tko je ugasio svjetlo u zadnjoj četvrtini. Jednostavno smo u svim košarkaškim elementima pali. Oni su imali energiju više i igrača s klupe koji je u zadnjoj četvrtini zabio 12 poena. Mislim da će nas još dugo proganjati što se dogodilo u zadnjoj četvrtini. Čestitam Budućnosti na pobjedi. Danas su bili, kad se pogleda svih 40 minuta, bolji protivnik i to je to."

Ukića su pitali i bi li Cedevita prošla u finale da je u Zagrebu žešća navijačka atmosfera.

"Ne bi. Mislim da publika ne igra. Igraju igrači. Publika je bila tu i prve tri četvrtine, kad smo mi bili bolja ekipa i dok smo vodili, tako da mislim da to uopće nije razlog pobjede nego su razlozi njihove pobjede čisto košarkaški i energetske prirode", rekao je Ukić.