Hrvatska
Cedevita i Šibenka odradile probu za doigravanje, Vitamini preokretom do bodova

Cedevita i Šibenka odradile probu za doigravanje, Vitamini preokretom do bodova

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Cedevita junior/Josip Begonja

Liga za prvaka

Cedevita Junior je na domaćem parketu svladala Šibenku u susretu 10. kola Lige za prvaka rezultatom 86-78.

Gosti su ušli dobro u susret i bez većih problema držali vodstvo do pred kraj treće četvrtine, ali u završnici bolje se snašla momčad Damira Mulaomerovića. Ovaj susret je bio bez prave rezultatske važnosti jer su obje momčadi imale zacementirane pozicije - Zagrepčani na broju četiri, Šibenčani na broju pet - ali je svakako poslužio trenerima za posljednju provjeru i skautiranje protivničkih prednosti odnosno mana. Damira Milačića veseli buđenje kapetana Pave Paića, kao i nastavak niza dobrih partija mladog Luke Skorića. Bivši hrvatski izbornik Mulaomerović igrao je sa samo sedam igrača u rotaciji, s napomenom da su u sastavu bili i rekonvalescenti Jakov Mustapić (odigrao 11 minuta) te Đorđe Topolović (nije ulazio u igru). 

Najefikasniji u pobjedi mladih Vitamina bili su Krunoslav Simon (6 skokova, 6 asistencija) i Emir Šabić (6 trica) s po 21 poenom, dok su kod Šibenčana prednjačili ranije spomenuti Paić (8 skokova) i Skorić (5 skokova) s po 17 poena na kontu.

Prva utakmica četvrtfinalne serije ovih protivnika igrat će se u Domu sportova u srijedu, 10. svibnja u 19:00, dok je uzvratna utakmica na rasporedu u subotu (13. svibnja), također u 19:00.