Hrvatska
Cedevita i Zadar za naslov prvaka države

Cedevita i Zadar za naslov prvaka države

Autor: Paulo Sarić

Dominantni Duje Brala odveo Zadrane do finala.

Jučer je započela državna završnica prvenstava za mlađe kategorije. U konkurenciji pretkadeta finale su izborili mladići iz Cedevite i Zadra koji su u polufinalnim susretima nadvisili vršnjake iz Cibone i Splita.

Puno je neizvjesniji bio zagrebački dvoboj u kojemu su pobjedu odnijeli pretkadeti Cedevite koji su u posljednjoj četvrtini došli do pobjede protiv mladih 'Vukova'. Cibosi su se dobro držali prve tri četvrtine, no na koncu su poklekli pred igračima Nenada Kukića koji su slavili rezultatom 89-83. 'Vitamine' su do pobjede predvodili Andre Skelin s 23 koša i 11 skokova te Luka Krajinović s 20 poena, dok je najefikasniji u redovima podmlatka momčadi iz Savske bio Timur Šabić koji je ubacio 24 koša i uhvatio šest skokova.

Drugi je polufinalni ogled bio između Splita i Zadra bio puno jednostraniji. Zadrani, koji su na koncu uvjerljivo slavili 93-68, već su se u prvoj četvrtini odvojili na dvoznamenkastu prednost koju su već problema održavali do samoga kraja. Igrače Jure Ružića do finala je vodio Duje Brala s 35 koševa i 17 skokova, a pomoć je imao u Krševanu Klarici koji je dodao 18 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je bolji od ostalih u splitskim redovima bio Bruno Tomić sa 17 koševa i deset skokova.

Finale počinje u 11:30 sati.