Hrvatska
Cedevita igra za domaću jedinicu i nada se regionalnoj poziciji broj dva

Cedevita igra za domaću jedinicu i nada se regionalnoj poziciji broj dva

Autor: KK Cedevita

Može li Zabok još jednom zaprijetiti Cedeviti?

U ponedjeljak u 20:00 sati Cedevita u sklopu 18. kola HT Premijer lige u Domu sportova dočekuje Zabok, a ulaz na tu utakmicu je besplatan. Zagrepčani su u subotu svladali Partizan 85:75 i tako su regularnu sezonu ABA lige zaključili uz omjer 17-5. Pred njima je još doigravanje u ABA ligi te završetak regularne sezone i doigravanje u HT Premijer ligi.

Ako Budućnost VOLI u ponedjeljak kod kuće izgubi od FMP-a Cedevita će završiti druga. U suprotnom će u playoff regionalne lige ući kao treća i to zbog minimalno lošije međusobne koš-razlike protiv Budućnosti, od koje je u gostima izgubila sa šest razlike, a kod kuće ju je svladala s pet razlike.

Kakav je njegov dojam o tome kako je Cedevita odigrala regularnu sezonu ABA lige upitali smo Filipa Krušlina.

"Sigurno da je sezona s aspekta da smo mi igrali tri utakmice tjedno bila izuzetno teška. Tek sad kad smo spali na dvije utakmice, nakon što smo ispali iz Eurokupa, vidimo koliko je lakše igrati i trenirati. U subotnjoj utakmici protiv Partizana izgledali smo svježije nego u protekla dva mjeseca. Ispada da ćemo, ako Budućnost pobijedi FMP, drugo mjesto izgubiti za jedan poen. Međutim, to je sport, tako da na to ne treba gledati ništa dramatično. U krajnjoj liniji, prednost domaćeg terena u principu ne garantira ništa jer opet moraš dobiti dvije utakmice u polufinalu. Moramo se koncentrirati na sebe da se što bolje pripremimo za Budućnost i da probamo izboriti finale. Sezona mislim da je bila dosta uspješna, s obzirom da smo potukli prošlogodišnji rekord s najmanje poraza u klupskoj povijesti ABA lige. Bilo je nekih poraza koje smo mogli izbjeći, ali te tri utakmice tjedno su sigurno uzele danak u nekim utakmicama koje smo izgubili, a realno smo bili favoriti i trebali smo ih pobijediti", izjavio je Krušlin.

Međutim, polufinalna serija doigravanja protiv Budućnosti VOLI još će malo pričekati. Cedevita trenutno ponajprije misli na utakmicu protiv Zaboka. Da su Zabočani, koje vodi trener Ivan Perinčić, ozbiljan protivnik pokazali su protiv Cedevite već u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića u Zadru, gdje je momčad Jure Zdovca slavila 66:59 u napetoj završnici.

"Mi smo i prije te utakmice znali da Zabok igra dobru košarku. To su pokazali i prije samog Kupa kad su u utakmici HT Premijer lige u gostima kod Zadra bili na jednu loptu u cijeloj utakmici. Sigurno da igraju dobru košarku i nije me iznenadila teška utakmica protiv njih u polufinalu Kupa. Doduše, nisam očekivao da će biti toliko teško, no znao sam da će to biti zanimljiva utakmica, bez obzira što smo mi bili favoriti, kao što ćemo biti favoriti i u ovoj utakmici. Mi do kraja HT Premijer lige nemamo pravo na kiks, ako želimo kroz cijelo doigravanje imati prednost domaćeg terena. Tako da je utakmica protiv Zaboka za nas izuzetno bitna", dodao je Krušlin.

Što je za Cedevitu ključno uoči utakmice sa Zabokom?

"Najvažnije je izvući pouku iz utakmice Kupa. Moramo ući koncentriranije i moramo maksimalno ozbiljno shvatiti tu utakmicu. Trebamo sebe motivirati da pokušamo odigrati što bolje i ponoviti timsku košarku na tragu subotnje utakmice protiv Partizana. U tom bi slučaju mi, naravno, bili favoriti", rekao je na kraju Krušlin.