Hrvatska
Cedevita izgubila talentiranog mladog igrača

Cedevita izgubila talentiranog mladog igrača

Autor: Paulo Sarić

Ugovor je sporazumno raskinut, a prema prvim informacijama Mazalin bi karijeru trebao nastaviti u Španjolskoj.

Lovro Mazalin napustio je redove Cedevite, objavljeno je danas na službenim stranicama zagrebačkog kluba. Uskoro 20-godišnjak rođen u Sisku prošlu je sezonu odradio u redovima KK Zadar gdje je u regionalnoj ligi bilježio 9.8 koševa uz 4.4 skoka i 2.6 asistencije u prosjeku, dok je u osnovnom dijelu hrvatskog prvenstva zabijao 9.5 koševa i hvatao 5.5 skokova uz 2.3 asistencije.

Krilni je igrač u dosadašnjoj karijeri igrao za tri od četiri najveća hrvatska kluba. Karijeru je nakon dolaska iz Petrinje započeo u Ciboni, da bi vrlo mlad prešao u gradskog rivala Cedevitu. U redovima Vitamina nikada nije dobio pravu priliku te je u formativnim igračkim godinama minutažu dobivao na kapaljku. Istina, u jednom jer razdoblju imao i ulogu startera, dok je trener bio Jasmin Repeša, no prečesto bi nakon početnih nekoliko minuta bio zaboravljen na klupi, neovisno o tome kakvu partiju pružio.


Mazalin je s napunjenih 18 godina potpisao četverogodišnji ugovor sa zagrebačkim klubom, no već je odavno bilo jasno da je njegova karijera u redovima aktualnog hrvatskog prvaka završila. Ugovor je danas raskinut te je mladi hrvatski reprezentativac koji se nedavno povukao s ovogodišnjeg NBA drafta slobodan igrač. Prema prvim informacijama mala je vjerojatnost da će se vratiti u klub za koji navija, te se uvelike špekulira da mu je slijedeća postaja španjolska ACB liga i momčad Zaragoze.