Hrvatska
Cedevita J. s Goricom u Draženovom domu: Taj nam ambijent paše

Cedevita J. s Goricom u Draženovom domu: Taj nam ambijent paše

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Derbi 8. kola HT Premijer lige

Cedevita Junior u 8. kolu HT Premijer lige dočekuje Goricu. Susret se zbog zauzetosti Dvojke Doma sportova igra u KC Dražen Petrović, u subotu od 17:00 sati uz prijenos na HTV 2. Cedevita Junior je na omjeru 6-1, vodeća uz Split na ljestvici dok je Gorica na omjeru 4-3. Momčad koju vodi trener Josip Sesar slavila je kod Šibenika, protiv Alkara, Sonik Puntamike i kod Zaboka a izgubila je kod Cibone i Splita te u posljednjem kolu kod kuće od Adria Oil Škrljeva 78:84. Gorica nastupa u Alpe Adria kupu gdje je upisala dvije pobjede, bez poraza u skupini C u kojoj su poljska MKS Dabrowa Gornicza, austrijski BK IMMOunited Dukes Klosterneuburg i slovački Spisski Rytieri Nova Ves. Ulaz u KC Dražen Petrović je slobodan za posjetitelje koji moraju na ulazu predočiti COVID putovnicu ili potvrdu o negativnom testu te se pridržavati svih aktualnih epidemioloških mjera.

Trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović i dalje ne može računati na ozlijeđenog Sandra Rašića, ostali igrači su spremni za subotu. 

"Moramo zaboraviti tu pobjedu kod Cibone, sve što se događalo bilo je fantastično međutim kao uvijek u sportu moramo gledati prema naprijed. Dolazi nam jako težak protivnik, rekao bih u našem rangu, Gorica, s trenerom Sesarom iskusna ekipa, pokrivena na svim pozicijama i sigurno nas čeka težak posao. Pripremamo se sedam dana za taj susret, mislim da su igrači svjesni koliko bi nam ta pobjeda značila i koliki bi dobili podstrek za dalje. Prije svega moramo biti mentalno unutra, bez osvrtanja na Cibonu, da se okrenemo novim stvarima, novim pobjedama. Vjerujem da će igrači biti spremni, prije svega fizički, da budemo onakvi što nas je krasilo do sada u prvenstvu. Kod nas se nakon ovih pobjeda ništa ne mijenja, mislim da mi ne gajimo neke iluzije, radimo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti. Kod nas vlada timski duh, sjajna atmosfera, momci, moram ih pohvaliti, igraju jedan za drugoga, treniraju fantastično, tako i igraju. Mislim da zaslužuju pažnju nakon ovoga što smo do sada napravili, mislim da je to za sve bilo iznenađenje osim za nas, sve nam je bila nagrada i mislim da trebamo nastaviti u ovom ritmu. "     

Sven Smajlagić se diže u formi, igra sve bolje a protiv Cibone dogurao je i do MVP statusa. 

"Utakmica s Cibonom je iza nas, spremamo se za Goricu koja je ozbiljna, dobro složena ekipa. Kombinacija su mladosti i iskustva i mislim da ćemo morati susretu pristupiti isto kao i protiv Cibone ako se želimo nadati pobjedi. Pristup i želja trebaju biti kao u prethodnim utakmicama, čak mislim da bi Goricu trebalo i ozbiljnije shvatiti jer su iskusniji od Cibone i mislim da bi se u nekim situacijama mogli lakše snaći. Uigrani su, neki igrači su skupa već godinama, podjednaki su u svim segmentima igre ali spremni smo se prilagoditi na sve što nam pripreme. Igramo opet u Draženovom domu, izgleda da nam po svemu taj ambijent paše, voljeli bi da možda dođe više navijača jer bi tako ugođaj bio potpuniji.

Standings provided by SofaScore LiveScore