Hrvatska
Cedevita Junior demonstrirala silu protiv Bosca, u povratničkoj utakmici konobar Simon častio suigrače

Cedevita Junior demonstrirala silu protiv Bosca, u povratničkoj utakmici konobar Simon častio suigrače

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: Marin Sušić/Cedevita Junior

Sve je bilo jasno od samog početka

Cedevita Junior je otvorila novu godinu s uvjerljivom pobjedom nad Boscom 97:62. Unatoč viroze koja je zadrhtala redove Cedevite Junior, zbog koje neki igrači su bili van treninga nekoliko dana, momčad s velesajma je odlično reagirala nakon tih problema. Ova utakmica je bila jednosmjerna od samog početka, Cedevita Junior je u ranim fazama prve četvrtine došla do dvoznamenkastu prednost koja do poluvremena bi samo nastavila rasti. Kruno Simon je u prvih 20 minuta dodijelio čak 10 asistencija. U drugom dijelu bilo je već jasno u kojem smjeru ova utakmica ide, Bosco se nije mogao vratiti te je pobjeda otišla na stranu Cedevite Junior.

Najbolji igrač u redovima Cedevite Junior je bio Saša Ciani koji je ponovno briljirao s 22 poena, 8 skokova i dvije ukradene lopte. Kruno Simon je odlično pronalazio svoje suigrače, uz 13 asistencije upisao je 4 skoka, 2 ukradene lopte i 4 poena. Emir Šabić je bio raspoložen za tri poena, zabio je 14 poena uz 4 pogođene trice.

Za Bosco, Luka Babić je imao 11 poena, 7 skokova i 4 asistencija.

STATISTIKA

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Obje ekipe su imale problemima s bolestima, mislim da je to možda malo više oštetilo ekipu Bosca, tako da su imali skraćenu rotaciju. Ovi naši igrači koji su trenirali ovih dana su dosta dobro trenirali i radili, to su oni koji su bili u početnoj petorci. Trebat će nam još malo vremena da se posložimo, vratio nam se Kruno. Dobro smo igrali danas, pogotovo kad je Kruno na terenu i pokaže što nam on znači sa svojom kreativnošću i sa svime time što on nama donosi. Svi su bili jako dobri, podijelili smo dobro minutažu, vidjelo smo koliko će nam Topolović biti značajan, pogotovo za ove utakmice koje nam dolaze.”

Kruno Simon, igrač Cedevite Junior: “Odigrali smo dobro, mislim da smo svjesni da su oni imali nekih problema s ozljedama i bolestima. Meni je drago da smo dobro odigrali, trčali i pokazali da smo u solidnoj formi. Okrećemo se sljedećoj utakmici protiv Cibone. Zadovoljan sam povratku nakon tri mjeseca, uživao sam se vratiti u ovaj natjecateljski ritam. Dobro se osjećam i nadam se da će to potrajati.”

Ivan Tomas, trener Bosca: “Čestitao bi Cedeviti Junior na pobjedi, mislim da su riješili pitanje pobjednika već nakon prvih 5 minuta, prevelika je razlika u kvaliteti. S obzirom na sve naše probleme koje na muče u zadnjih mjesec dana, znao sam da vjerojatno neće biti dobro, ali eto nažalost ovaj poraz je realnost.”

Luka Krajnović, igrač Bosca: “Borili smo se cijelu utakmicu, bila je vrlo teška utakmice protiv dobre Cedevite Junior. Mi se borimo cijeli tjedan s teškim ozljedama, pet igrača su nam ozlijeđeni i bolesni. To nam ne može biti izgovor, moramo gurati dalje i bolje odigrati u srijedu protiv Dinama.