Hrvatska
Regija
Cedevita Junior dočekuje MZT, Repeša poručuje: Dižemo se

Cedevita Junior dočekuje MZT, Repeša poručuje: Dižemo se

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: Marin Sušić/Cedevita Junior

ABA 2 liga

Pred košarkašima Cedevite Junior još je jedan zahtjevan tjedan u kojem će danas u Draženovom domu ugostiti prvaka i nedavnog osvajača superkupa Makedonije te jednog od glavnih pretendenata na ulazak u viši rang ABA lige - MZT Skopje. Radi se o momčadi prepunoj iskusnih internacionalaca kao i makedonskih reprezentativaca, no trener Dino Repeša smatra kako nisu nepobjedivi:

"Definitivno spadaju među najbolje ekipe ABA 2 lige i samim time pretendiraju na ulazak u viši rang. Imaju kvalitetne strance poput Slya i Edwina, kao i makedonske reprezentativce, bivše i sadašnje, braću Stojanovski - Vojdana i Damjana. Znamo kakvi su šuteri i koliko su čvrsti pod košem, Baković, Krstevski, Maslinko i Koprivica daju potpunu čvrstinu u unutarnjoj igri. Bit će jako važno zaustaviti njihovu tranziciju koja je vrlo efikasna. Zabijaju iz nje puno poena, kao što su pokazali protiv Tivta, Pelistera i Shkupija. Moramo neutralizirati njihove šutere, posebno braću Stojanovski i Slya koji je jako dobar pull up šuter." 

Međutim i Juniori su u dobroj formi i u ovom će susretu imati što za pokazati: "Vjerujem da se naša ekipa diže iz utakmice u utakmicu, što je vidljivo iz rezultata. Nadam se da ćemo u četvrtak ostvariti pobjedu i vratiti se u igru za prolazak u drugi krug."

Od Sandra Rašića se očekuje još bolje izdanje od onoga u prvom kolu protiv Kansai Heliosa: "Dobro smo se pripremili i nadam se da ćemo pobjedom nadoknaditi poraz iz prvog kola. MZT je najbolja makedonska ekipa i moramo paziti na njihovu tranziciju te kvalitetne šutere. Vjerujem da ćemo nastaviti u dobrom tonu i kvalitetnim igrama proći u drugi krug natjecanja." 

Utakmica počinje u 18 sati a ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio te na blagajni dvorane sat vremena prije podbacivanja. 

Standings provided by Sofascore