Hrvatska
Cedevita Junior dolazi po iznenađenje, Zadar i bez Žganeca želi nastaviti savršeni niz

Cedevita Junior dolazi po iznenađenje, Zadar i bez Žganeca želi nastaviti savršeni niz

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadarr/Josip Begonja

Četvrtak, dvorana Kešimir Ćosić, 20 sati

Košarkaši Zadra nastavljaju s obvezama u FAVBET Premijer ligi. Nakon niza od sedam pobjeda bez poraza, u Dvoranu Krešimir Ćosić sutra stiže Cedevita Junior. Bez obzira na nespornu kvalitetu protivnika, s nizom iskusnih ili perspektivnih košarkaša kao što su Josip Batinić, Vito Kučić, Toni Bilić, pa i vrlo dobri mladi Amerikanac Allen Kevaughn, cilj je produžetak savršenog niza.

Momčad Danijela Jusupa u ovoj će utakmici nastupiti oslabljena, budući da zbog ozljede neće nastupiti Karlo Žganec.

- Karlo je osjetio bol u leđima i nažalost je izgubljen barem tjedan dana, što znači za ovu i sljedeću utakmicu. Nama je to problem, nedostaje nam taj jedan igrač, a bit će posebno problematično ako se to dogodi u nekim utakmicama kada se bude odlučivalo o trofejima ili ostanku u regionalnoj ligi. Cedevita nakon lošije utakmice protiv Cibone dolazi sa željom da popravi dojam, sigurno da imaju kvalitetu, a nama je utakmica protiv Bosca pokazala da nam svatko može napraviti probleme ako nismo 100 posto u utakmici. Vjerujem da ćemo ipak uspjeti zadržati razinu igre iz posljednjih utakmica, dizati se u formi i ostvariti pobjedu kako bismo u novi susret otišli u dobrom raspoloženju, najavio je utakmicu na konferenciji za medije trener Zadra Danijel Jusup.

Kao momčad koja je prošle sezone bila ozbiljan protivnik svim najboljim momčadima, uspjela pobijediti i Split i Cibonu i Zadar, ove godine su ostvarili razočaravajuće rezultate. Izgubila je od Splita, Cibone i Dinama te utakmicu dočekuje na šestom mjestu. Zadar je prilika da sezonu učine puno boljom i zasigurno će dati sve od sebe da iznenade vodeću momčad prvenstva.

- Moramo zadržati razinu igre bez obzira na protivnika, vjerujem da ćemo dati sve od sebe i sutra doći do pobjede. Kada igramo u ovakvom ritmu nisu bitne samo pobjede, nego i da dobro odigramo, nakon takvih pobjeda lakše je igrati sljedeće utakmice, rekao je kapetan momčadi Marko Ramljak.

Utakmica se igra sutra s početkom u 20 sati u Dvorani Krešimir Ćosić.