Hrvatska
Cedevita Junior dočekuje Osijek, a Repeša poručuje: Mislim da je to protivnik po mjeri

Cedevita Junior dočekuje Osijek, a Repeša poručuje: Mislim da je to protivnik po mjeri

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: Marin Sušić/Cedevita Junior

FAVBET Premijer liga

Nakon poraza u prvom kolu regionalne ABA 2 lige, košarkaše Cedevite Junior već u subotu 28.9. u Draženovom domu očekuje otvaranje Favbet Premijer lige protiv Vrijednosnica Osijek. Osječani su povratnici u najviši rang hrvatske košarke i kao takvi sigurno nisu bez ambicija. Trener Dino Repeša ih u najavi utakmice vidi kao ozbiljnog protivnika:


"Bili su prilično uspješni u pripremnom periodu, odigravši dosta utakmica, počevši od turnira u Kini, preko turnira kojeg su sami organizirali u Osijeku, do prijateljskih utakmica koje su igrali u Mađarskoj i Tuzli. To je ekipa koja je već uigrana unatoč tome što je tek prvo kolo domaćeg prvenstva. Što se samog rostera tiče, doveli su dva stranca. Jedan je na poziciji 4-5 Grantsaan, a drugi je Tchoukuiegno na poziciji razigravača. Uz njega, tu je još Vladović koji pomaže u organizaciji igre pa i Rebić. Također, odlični šuteri kao što su Budimir, Bjelanović te Primorac pod košem. Rekao bih da imaju široku rotaciju za novopečenog prvoligaša. Međutim, svjesni smo da igramo doma i da smo napravili dobru analizu. Nakon poraza protiv Heliosa, sada vidimo koje stvari moramo i možemo popraviti u našoj igri, kako u obrani tako i u napadu. Očekujem jednu kvalitetnu partiju s naše strane. Mislim da je protivnik po mjeri s obzirom da je prvo kolo, te sam uvjeren da ako budemo pravi u ovom obaveznom dijelu, trebamo doći do dva boda."

Tomislav Buljan je sa 15 poena i 4 skoka bio jedan od najraspoloženijih u utakmici s Kansai Heliosom:

"U susretu s Vrijednosnicama Osijek, povratnikom u Premijer ligu suočit ćemo se s jednom iskusnom i neugodnom ekipom. Budimir i Primorac su prekaljeni igrači te uz nove strance sigurno nisu za podcjenjivanje. Nakon poraza od Heliosa, nastavili smo raditi na nedostacima te smo se ozbiljno spremili za sljedećeg protivnika. Od početka ćemo krenuti energično i vjerujem upisati pobjedu."

Susret je na rasporedu u 19 sati. Ulaz u Draženov dom je za sve posjetitelje slobodan.

Standings provided by Sofascore