Hrvatska
Cedevita Junior i dalje bez poraza u novoj godini, Mustapić, Marčinković i Simon nisu ostavili Škrljevu nikakve šanse

Cedevita Junior i dalje bez poraza u novoj godini, Mustapić, Marčinković i Simon nisu ostavili Škrljevu nikakve šanse

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: Marin Sušić/HKS

Mulaomorović nezadovoljan većim dijelom utakmice

Cedevita Junior nastavlja s pobjedama u novoj godini, nakon Bosca i Cibone u SŠD Boško Božić Pepsi je pao i DepoLink Škrljevo 97:81 u 15. kolu HT Premijer lige.

Prva četvrtina se igrala ritmu koš za koš, ni jedan ni drugi sastav se nije mogao odvojiti. Cedevita Junior je napravila brzu seriju 5:0 da bi došli do vodstva 28:22 nakon prvih 10 minuta. Tijekom druge četvrtine momčad Damira Rajkovića je pružala dobar otpor domaćinu, u prvom dijelu vitamini nisu mogli steći veću prednost pa su gosti imali zaostatak od -5 na velikom odmoru.

Treća četvrtina je izgledala dosta slična kao i prvo poluvrijeme, DepoLink Škrljevo se držao u igri, tek u posljednjoj četvrtini je Cedevita Junior uspjela prelomiti utakmicu, stekli su dvoznamenkastu prednost koju ekipa iz Kvarnera nije mogla preokrenuti.

Iskusan trio koji čine Mustapić, Marčinković i Simon su donijeli pobjedu Cedeviti, Jakov Mustapić je zablistao danas, upisao 24 poena, 5 skokova i 4 asistencija, Pavle Marčinković je susret završio sa 16 poena i 4 skoka dok je doktor košarke, Kruno Simon, imao 14 poena i 7 skokova.

Za DepoLink Škrljevo, Luka Barišić je imao 27 poena uz 3 skoka.

STATISTIKA

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Možemo biti zadovoljni pobjedom ali nisam bio zadovoljan većim dijelom utakmice bez obzira na to što smo bili u rezultatskom plusu. Malo smo se opustili nakon pobjede protiv Cibone, vrlo vjerojatno je utjecalo na to. Škrljevo je jako dobra ekipa, mislim da ovaj rezultat na tablici nije realan, imaju dobar roster i dobro igraju. Bilo je dobrih stvari, došli smo do pobjede što je najvažnije. Sad nas nakon ovoga čekaju Split i Zadar, već u ponedjeljak se pripremamo za Split.”

Jakov Mustapić, igrač Cedevite Junior: “Mislim da smo ofenzivno bili u dobrom ritmu većinom utakmice, imali smo problema u obrambenu dijelu, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo primili previše laganih poena, bilo je greška u komunikaciji što se protiv ekipa poput Zadra i Splita ne smije se ponavljati. U drugom poluvremenu smo malo bolje reagirali, bili smo agresivniji u obrani i tu smo napravili su razliku na kraju.”

Damir Rajković, trener DepoLink Škrljeva: “Mislim da smo dobro igrali, imali smo dobra razdoblja, u prvom poluvremenu se vidjela kvaliteta Simona koji je Cedevitu Junior držao iznad vode. U drugom poluvremenu smo kod izmjena možda neke stvari pokušali, u jednom periodu nam je stao šut, imali smo neke krizne situacije koje su bile predugačke i tu je Cedevita Junior to iskoristila. Nas čekaju utakmice koje su za nas jako bitne i u kojima moramo bolje igrati.”


Luka Barišić, igrač DepoLink Škrljeva: “Znali smo da će biti teška utakmica, pogotovo jer je Cedevita Junior ekipa koja se bori za vrh ljestvice, to su pokazali u prošlom kolu pobjedom protiv Cibone. Mi smo se pokušali boriti, mislim da smo odradili dobrih 35 minuta, malo smo pali na kraju ali idemo dalje s našom borbom.”