Hrvatska
Cedevita Junior iz Belgije dovela američkog šutera

Cedevita Junior iz Belgije dovela američkog šutera

Autor: KK Cedevita Junior/Basketball.hr Photo: KK Cedevita junior

Mulaomerović je zadovoljan

KeVaughn Allen novi je igrač Cedevite Junior!

188cm visoki Allen rođen je 10. listopada 1995. godine u Little Rock, Arkansas, SAD. Svoje studentske dane proveo je igrajući za proslavljeno sveučilište, Florida Gators. Allen je proveo četiri godine u dresu nekadašnjeg prvaka američke sveučilišne košarke te odigrao 142 utakmice u 4 sezone. Svoje prvo europsko iskustvo je skupljao u Finskoj kad je u sezoni 2020/2021 branio boje Ura Basketa.

Posljednje je dvije sezone proveo u BNXT ligi sa belgijskim Leuven Bearsima. Allen dolazi na Velesajam kao bek šuter koji je odličan scorer i šuter. Allen također može igrati i preuzeti ulogu “jedinice” u momentima kad je potrebno, zna odigrati dobru “pick and roll” igru što daje treneru više opcija na terenu. 


“Sretan sam jer smo doveli sjajnog igrača koji je kompetitivan s našim mladim igračima. Ima dobro iskustvo igranja u Europi, imao je jako dobru individualnu i timsku statistiku, ovo je igrač koji ima prostora za napredak i može napraviti iskorak nakon ove sezone. Sigurno će nam doprinijeti što se tiče određene sigurnosti i stabilnosti, a to je ono što će nam biti potrebno u oba natjecanja koja ćemo igrati ove godine. Svi smo u klubu sretni što smo uspjeli realizirati ovaj transfer,” komentirao je dolazak Allena trener Damir Mulaomerović.