Hrvatska
Cedevita junior je prva naletjela na minu, Zabok furioznom završnicom otpuhao Vitamine

Cedevita junior je prva naletjela na minu, Zabok furioznom završnicom otpuhao Vitamine

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Liga za prvaka

U 2. kolu HT Premijer Lige za prvaka Cedevita je poražena u Zaboku 91:83. Momčad Damira Mulaomerovića u Zagorju se dugo mučila. U napetoj i neizvjesnoj utakmici rezultat je na kraju treće četvrtine bio 63:60 za domaćine, a na 3:37 min. do kraja Ivan Miličević zabio je tricu kojom je gostima donio minimalnu prednost 73:72.

Međutim, Cedevitaši su potom zaredali s promašajima, a Zabočani su prelomili utakmicu serijom 10-0.

U dresu Cedevite Junior Goran Filipović ubilježio je 23 poena, 1 skok i 6 asistencija, Ivan Vučić je upisao 17 poena i 6 skokova, a Ivan Miličević (4 skoka) i Emir Šabić (2 skoka i 1 asistencija) ubacili su po 10 poena.

Za Zabok je Lukša Buljević upisao 20 poena, 9 skokova i 5 asisetencija, Lovro Buljević 16 poena, 8 skokova i 2 asistencije, Veljko Budimir 15 poena, 10 skokova i 2 asistencije, a Marin Vručinić 13 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Mislim da je zaslužena pobjeda Zaboka. Bez tri vrlo važna igrača. Mislim da su prije svega zasluženo pobijedili jer su više htjeli i željeli. Mislim da smo večeras, moram priznati, bili katastrofalni prije svega po pristupu. Pogotovo naši neki najbolji igrači, tako da smo bili bez energije i ja mogu slobodno reći, nismo došli na utakmicu. Na nama je da porazgovaramo i da to riješimo unutar ekipe. Meni kao treneru gledati kao ekipu i na koji način smo igrali... Kad vam protivnička ekipa skoči 49 puta, onda znate da nešto nije u redu. Međutim, riješit ćemo to sigurno u sljedećim danima koji dolaze. Čestitke Zaboku, a mi smo očigledno zapali u određenu krizu i, ono što me najviše ljuti, je indolentnost, neadekvatna borbenost u nekim dijelovima igre i sebičnost. Tako da morat ćemo to izanalizirati i podvući neke određene korake."

Goran Filipović, razigravač Cedevite Junior: "Mislim da smo u drugom poluvremenu izgubili momentum utakmice. Šut nas nije išao i, ja bih rekao, puno i previše slobodnih bacanja koje smo promašili koštalo nas je pobjede danas. Stalno je bilo tako da možda možemo prelomiti, no znamo kako je kad se uđe u ovako gustu završnicu u gostima. To nije lako izvući i mi danas nismo uspjeli. Zaslužena pobjeda Zaboka."

Standings provided by SofaScore LiveScore