Hrvatska
Cedevita Junior juri dalje, Zabok je slomljen u zadnjoj četvrtini

Cedevita Junior juri dalje, Zabok je slomljen u zadnjoj četvrtini

Simon za 20 minuta zabio 24 poena

Cedevita Junior nastavlja s pobjedama u HT Premijer ligi, upisali su svoju devetu uzastopnu prvenstvenu pobjedu nakon što su u gostima svladali Zabok 68:81.

Bila je to dosta neizvjesna utakmica punih 30 minuta, nijedna ekipa se nije uspjela nametnuti i preuzeti kontrolu nad utakmicom. Cedevita Junior je ubacila u petu brzinu u posljednjoj četvrtini, otvorili su dionicu s brzom serijom 5:0 za prvo dvoznamenkasto vodstvo u susretu. Nakon toga su preuzeli kontrolu u svoje ruke, povećali su vodstvo te su utakmicu mirno priveli kraju.

Najbolji igrač u redovima Cedevite Junior Kruno Simon je za 20 minuta na parketu upisao 24 poena i 3 asistencije. Saša Ciani je također odigrao odličnu utakmicu, zabio je 16 poena i uhvatio je 8 skokova.

Za Zabok, Marko Perović je imao 23 poena i 11 skokova.

STATISTIKA

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Došli smo preopušteni i to se ne smije više događati. Pristup nam je bio katastrofalan danas, kad smo pronašli petorku koja može odraditi taj defenzivni dio onda nam je igra na nešto izgledala. Ono što nije dobro je da se danas Kruno Simon potrošio i ozlijedio nam se Pavle Marčinković. Možemo biti zadovoljni s bodovima, idemo se dalje spremiti za Alkar i pokušati zauzeti prvo mjesto na ljestvici.”

Saša Ciani, igrač Cedevite Junior: “Bila je teška utakmica za nas danas, hvala Bogu pobijedili smo. Možda smo malo podcijenili protivnika, ušli smo u utakmicu bez energije, Zabok je naše greške kažnjavao pa je zato i bila teška utakmica sve do posljednje četvrtine.”