Hrvatska
Cedevita Junior na velikom iskušenju kod Ribole

Cedevita Junior na velikom iskušenju kod Ribole

Autor: Z.D. Photo: Marin Sušić

Kup Krešimir Ćosić

Košarkaši Cedevite Junior u srijedu od 17:45 u SD Sokolana u Kaštel Sućurcu Ribola Kaštela i Cedevita Junior igraju četvrtfinalni susret Kupa Krešimira Ćosića. Ulog je velik jer pobjednik će nastupiti na završnom turniru Final 4 koji će se 18.02. i 19.02. 2022. održati u dvorani Zamet u Rijeci. Domaćin je u Prvoj hrvatskoj ligi gdje s omjerom 12-4 drži drugu poziciju a u osmini finala Kupa svladao je Adria Oil Škrljevo 79:70. Cedevita Junior je također na omjeru 12-4 ali u HT Premijer ligi i u osmini finala Kupa bila je bolja od Vrijednosnica Osijek 99:82. Uoči utakmice trener Damir Mulaomerović ne može računati na igrače koji su na dvojnoj registraciji igra

 Kup Ćosića za druge klubove. 

Susret će se u streamu moći pratiti OVDJE!

Damir Mulaomerović, trener Vitamina nakon poraza od Gorice u HT Premijer ligi 'puše na hladno'.

"Sama činjenica da je ulog takav kakav jest, da su takve utakmice uvijek opasne i da ne smijemo podcijeniti momčad Ribole Kaštela ponajprije jer su dobili Adria Oil Škrljevo, dobili su u prvenstvu Dubrovnik. Prije svega sve će ovisiti o maksimalnom i ozbiljnom pristupu mojih igrača, međutim imamo malo problema i sa sitnim ozljedama, skraćena nam je rotacija pa mislim da ćemo biti sa 9 ili 10 igrača, Planinić se tek vratio treninzima tako da nam sve to remeti planove. U svakom slučaju idemo maksimalno agresivno, ulog je veliki, plasman na završnicu Kupa Krešimira Ćosića, i mislim da je svim mojim igračima to jasno."

Jednako razmišlja i igrač Cedevite Junior Vito Kučić:

"Mislim da smo favoriti, a to trebamo opravdati na terenu. S obzirom da su dobili Škrljevo u osmini finala Kaštela su sigurno nezgodna ekipa. Pripremamo se dobro, svi smo na okupu, zdravi, idemo se "potući" i dobiti utakmicu i zaraditi Final 4 Kupa. Predvodi ih jako iskusni Ante Delaš koji će nam, ako se ne pripremimo i ne budemo koncentrirani, raditi velike probleme, ali mislim da sve ovisi o nama."

Na tribine dvorane na Sokolani može se ući od 17:15 sati uz predočenje Covid-potvrde i osobne iskaznice. Prema epidemiološkim mjerama dozvoljeno je prisustvo najviše 200 gledatelja. Molimo da se poštuju propisane mjere i da se za vrijeme utakmice nose maske za lice, poručili su iz KK Ribola Kaštela.