Hrvatska
Cedevita Junior 'nadoknadila' Šibenku

Cedevita Junior 'nadoknadila' Šibenku

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Vitamini su utakmicu završili s vrlo mladom petorkom

U zaostaloj utakmici 16. kola HT Premijer lige Cedevita Junior u Sportskoj dvorani Boško Božić Pepsi u Trnskom pobijedila je Šibenku 91:71.

Zagrepčani su prvo poluvrijeme završili serijom 10-2 i na veliki odmor otišli s vodstvom 47:40. Poslije trice Adnana Arslanagića Šibenka je sredinom treće četvrtine bila na minimalnom zaostatku 53:54.

Utakmica je u tim trenucima bila sasvim otvorena, no Vitamini su potom napravili prijelomnu seriju 15-1. U spomenutoj seriji kod Zagrepčana su se u strijelce upisala petorica igrača i u napadu domaćina sijevalo je sa svih strana.

U zadnjih 10 minuta momčad Cedevite Junior ušla je s vodstvom 71:56. Gosti do kraja utakmice tu prednost nisu uspjeli ugroziti, a trener Damir Mulaomerović iskoristio je priliku da u zadnjih pet minuta igra s mladom petorkom, u kojoj su bili Filip Ogrizović (22 godine), Vito Kučić (19 godina), Renato Serdarušić (21 godina), Andrija Jelavić (17 godina) i Matej Bošnjak (20 godina).

U dresu pobjednika Goran Filipović upisao je 15 poena, 3 skoka i 7 asistencija, Emir Šabić ubacio je 14 poena uz šut za tricu 4/7, a Josip Batinić ubilježio je 12 poena i 3 asistencije.

Na strani Šibenke Arslanagić je upisao 18 poena, 3 skoka i 5 asistencija, a Juraj Pleadin (5 skokova) i Bruno Solomun (8 skokova) ubacili su po 14 poena.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Mislim da nismo bili dobri prvo poluvrijeme. Prije svega, mentalno nismo dobro ušli u utakmicu i onda je talentirana ekipa Šibenika to iskoristila. Ima tu dosta mladih dobrih igrača i došli su se boriti. Ono što sam rekao svojim igračima, mi moramo biti na gornjoj granici u pristupu i ne možemo bilo koga podcijeniti. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje. Drago mi je što je na kraju završila mlada petorka, koja je sigurno budućnost Cedevite i naše košarke, tako da možemo biti zadovoljni s pobjedom. Čeka nas teška utakmica u Zaboku u subotu. Malo ćemo se odmoriti i idemo dalje."

Emir Šabić, bek Cedevite Junior: "Prvo poluvrijeme sigurno nije bilo lagano. Ušli smo lagano u utakmicu. To nam se previše puta ponavlja i morat ćemo to promijeniti. Dopustili smo im puno laganih šuteva i poena. Onda su se oni razigrali i morali smo potrošiti više energije nego što bi možda trebali da se vratimo. Na kraju je rezultat 20 razlike. Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili, kako smo trebali i na početku i rezultat je, ja mislim, realan."

Damir Milačić, trener Šibenke: "Nemamo tu što reći. Mi smo došli desetkovani. Jedan igrač ima koronu, druga dva igrača su ozlijeđena. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme. Mogli smo se kroz treću četvrtinu malo koncentriranije držati nekih principa. Međutim, umor je učinio svoje. Nisam nezadovoljan i ovo je dobra priprema za utakmice koje nama slijede. Čestitke Cedeviti. Zaslužili su danas dobiti utakmicu i sve najbolje."

Adnan Arslanagić, razigravač Šibenke: "Na kraju je možda i prevelika razlika, s obzirom na ono što smo mi pokazali većim dijelom utakmice. Malo smo pali u drugom poluvremenu. Mislim da je za to većim dijelom razlog to što nas je došlo manje zbog nekih problema s bolesti i ozljedama pa su neki igrači morali igrati više nego inače. Mislim da smo pokazali neke dobre stvari i uz malo treninga, i da se malo još skupimo, mislim da nas dobre stvari čekaju u budućnosti."

Standings provided by SofaScore LiveScore