Hrvatska
Cedevita Junior ostavila Splićane na -25, posebno motiviran bio je Ivan Vrgoč

Cedevita Junior ostavila Splićane na -25, posebno motiviran bio je Ivan Vrgoč

Što je Mavra pripremio Zadru to je Vrgoč napravio Splitu

Cedevita Junior upisala je veliku pobjedu nad Abaligaškom ekipom Splita u 5. kolu HT Premijer lige 87:62.

Momčad Damira Mulaomerovića je odlično otvorila susret te su brzo imali vodstvo 7:2. Treba napomenuti kako Splićani na današnjoj utakmici nisu u nijednom trenutku bili u vodstvu te je rezultat kontrolirala Cedevita Junior.

Do velikog odmora vitamini su nastavili graditi svoje vodstvo, držali su +15 na poluvremenu i dopustili su Splitu da postignu samo 29 poena. U drugom poluvremenu momčad Srđana Subotića uspjela je smanjiti prednost domaćina, ali Cedevita Junior nije popustila te su do kraja utakmice došli do konačnih +25.

Na današnjoj utakmici mladi 17-godišnji juniorski reprezentativac hrvatske, Toni Bilić, je napravio svoj seniorski debi za Cedevitu Junior. Vice Zanki je u pobjedi protiv Splita upisao svoje prve seniorske poene. 

Zbog ozljede nisu igrali Lončar, Batinić i Rašić.

Za Cedevitu Junior Ivan Vrgoč je odigrao fantastičnu utakmicu protiv svog matičnog kluba, susret je završio s 21 poenom, 5 skokova i čak 5 blokada. Saša Ciani je upisao double-double učinak s 15 poena i 11 skokova, dok je Pavle Marčinković imao 12 poena i 8 skokova.

Za Split, Shannon Shorter je upisao 17 poena.

STATISTIKA

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Moram priznati da sa svim problemima s kojima smo se mučili cijelu sedmicu i Split koji je pobijedio Zadar, malo tko je vjerovao da ćemo pobijediti. Ja sam stvarno ponosan na ono što su večeras pružili svi igrači. Igrali smo kao momčad, sve ono što nas prati u posljednje vrijeme ovo je za nas velika pobjeda, ovo će nam dati mir i stabilnost dok nam se ne vrate ozlijeđeni igrači. Mislim da je Split bio umoran nakon utakmice protiv Zadra, želim im sve najbolje u ABA ligi i HT Premijer ligi.”

Ivan Vrgoč, igrač Cedevite Junior: “Dobro smo se spremili za ovu utakmicu, čekali smo je sedam dana. Od prve sekunde smo znali da ćemo pobijediti, ušli smo jako u obrani, u napadu smo vukli brze tranzicije. Sve što smo rekli u skautingu i dogovorili se prije utakmice smo ispunili. Uvijek je slađe igrati protiv ekipe u kojoj si ponikao, uvijek ima taj dodatni motiv. Zadovoljan sam sa svojom utakmicom, ali ovo je timska pobjeda.”

Srđan Subotić, trener Splita: “Čestitke Cedeviti Junior na zasluženoj pobjedi, bili su bolji u svim segmentima. Bilo je očito da smo mi prazni, ali na način na koji smo mi odigrali prvo poluvrijeme ne bih trebalo biti nikakvog opravdanja. Kasnije smo maksimalno pokušali se vratiti, potrošili smo se, ali nije bilo realno da se vratimo.”

Mate Kalajžić, igrač Splita: “Čestitam ekipi Cedevite Junior, iskoristili su našu lošu igru, počevši od mene, manjak samopouzdanja, dolazimo nakon velike pobjede i ne znam zašto je to tako bilo. Moramo se što prije rekuperati i spremati se za utakmicu s Dinamom koja je za dva dana.”