Hrvatska
Cedevita Junior počela jako, Zabok na kraju priprijetio

Cedevita Junior počela jako, Zabok na kraju priprijetio

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita Junior/Marin Sušić

HT Premijer liga

Cedevita Junior je u 10. kolu HT Premijer lige u SŠD Boško Božić Pepsi svladala Zabok 75:70.

Momčad Cedevite Junior je odlično otvorila prvo poluvrijeme, susret su započeli s velikom serijom 13:2. Tijekom nastavka Cedevita Junior je nastavila graditi svoje vodstvo na visokih +17 do velikog odmora.

U nastavku susreta Zabok je počeo smanjivati prednost koju su mladi vitamini stekli u prvom dijelu. Momčad iz Zaboka je u posljednjoj četvrtini ozbiljno zaprijetila vodstvu Cedevite Junior, došli su do -5, ali nije bilo dovoljno za preokret.

Za Cedevitu Junior, Jakov Mustapić je zabio 18 poena uz 6 asistencija i 5 skokova dok je Pavle Marčinković susret završio s 11 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Saša Ciani je skoro upisao novi double-double, uz 9 skokova zabio je 15 poena.

Za Zabok, Marko Perović je zabio 20 poena.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior:

“Prvo poluvrijeme smo odigrali puno bolje nego drugo, žao mi je što smo se potrošili na kraju. Zabok je dobro vođena momčad s dobrim individualcima, oni su bili bolji u drugom poluvremenu. Dopustili smo im da se lagano vrate, kontrolirali smo utakmicu veći dio susreta. Šteta što nismo uspjeli podijeliti minute Serdarušiću i malom Bogdanoviću koji se danas prvi put obukao za seniore. Čestitke igračima, ovo je veliki napor, dvije utakmice u tri dana, sad nas čeka gostovanje u Kupu protiv Dubrovnika.”

Jakov Mustapić, igrač Cedevite Junior:

“Odigrali smo jedno odlično poluvrijeme, bili smo na dobroj razini i u napadu i u obrani. U drugom poluvremenu smo malo pali, na naplatu je došao težak ritam koji je iza nas, krpali smo na treninzima, Pavle je igrao ozlijeđen dok je Saša igrao bolestan. Nismo dozvolili da Zabok napravi preokret što je najvažnije sad idemo dalje.”

Domagoj Kujundžić, trener Zaboka:

“Jako loše smo ušli u utakmicu, dozvolili smo Cedeviti Junior da radi ono što oni najbolje rade. Nismo bili agresivni, dvije četvrtine nismo ni ušli u bonus. Dopustili smo da utakmica prođe mimo nas. U drugom poluvremenu smo se stisli, igrali s više energije pa smo se vratili, i na kraju upisali prihvatljiv poraz.”

Antonio Črnjević, igrač Zaboka:

“U pripremi utakmice smo znali da je ovo ekipa koja puno trči i dobri su u tranziciji. Imaju dobre šutere koje u prvom poluvremenu nismo uspjeli zaustaviti. Ove posljednje tri utakmice protiv Splita, Zadra i sad Cedevite Junior su nas trebale pripremiti za ono što nas čeka u borbi za opstanak, nažalost moram tako reći. Veliki broj otvorenih šuteva je Cedevita Junior zabila, nemamo mi što tu tražiti.”