Hrvatska
Cedevita Junior 'pogađala iz svlačionice' i srušila Šibenku

Cedevita Junior 'pogađala iz svlačionice' i srušila Šibenku

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: Marin Sušić/KK Cedevita Junior

Šuterski festival

Šuterski raspoložena Cedevita Junior uvjerljivo je slavila protiv Šibenke u Domu sportova 117:93.

Šibenka je držala utakmicu u egalu tijekom prve četvrtine, ali u drugoj četvrtini se Cedevita Junior dodatno razmahala te je zabila nevjerojatnih 38 poena. Igrači trenera Mulaomerovića pogodili su čak 9 od 13 trica u prvih 20 minuta. U nastavku susreta Cedevita Junior je nastavila u istom napadačkom ritmu, a Šibenka jednostavno nije mogla parirati odličnom šuterskom izdanju koje je dovelo do 117 zabijenih poena. Svi igrači u sastavu Cedevite Junior upisali su se u strijelce, a čak petorica igrača su bili dvoznamenkasti.

Kapetan Josip Batinić je bio fenomenalan, zabio je 21 poen uz 4 skoka i 3 asistencije. Sandro Rašić imao je vruću ruku večeras uz 18 poena koje je sve postigao iza linije za tri poena (šut 6/7). KeVaughn Allen ubacio je 17 poena i dodao 5 skokova, dok je Vito Kučić susret završio s 12 poena i 8 asistencija.

Za Šibenku, Luka Skorić zabio je 24 poena.

 STATISTIKA

Josip Batinić, kapetan Cedevite Junior: “Nakon teškog poraza protiv Dinama, danas smo se skupili i dali jedan maksimalni trud, prije svega u obrani, a kasnije napad je došao sam po sebi. Od kad sam u Cedeviti Junior mislim da nikad više poena nismo zabili, napadački je sve to izgledalo fenomenalno. Moramo ovako nastaviti, sad se moramo odmoriti za Dubravu u subotu.”

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Šibenki je danas nedostajalo nekoliko igrača, kad im se vrate svi ozlijeđeni igrači oni će sigurno biti jako neugodni i ozbiljni. Danas je dobro bilo što smo zabili puno poena, početak nam nije bio dobar, ali onda kad smo krenuli i kad nam je lopta išla bolje onda smo na kraju došli do naše prepoznatljive igre. Ono što mene brine su ozljede, Kosi je izvrnuo nogu, a Kučić se žalio na koljeno. Čestitam momcima, bili smo dobri danas uz dobru energiju. Mladi igrači su nam danas pokazali da se na njih može računati ove sezone.”

Standings provided by Sofascore