Hrvatska
Cedevita Junior pojačava stručni stožer dobro poznatim imenima

Cedevita Junior pojačava stručni stožer dobro poznatim imenima

Bogato internacionalno iskustvo.

Stručni stožer prvog trenera Cedevite Junior Damira Mulaomerovića danas je dobio dva pojačanja, javljaju iz zagrebačkog kluba. Pomoćni trener postao je nekadašnji hrvatski reprezentativac pa team manager Cedevite Zagreb, Mate Skelin, dok je mjesto pomoćnika direktora zauzeo Vedran Modrić, aktualni skaut i video koordinator u stožeru Veljka Mršića u hrvatskoj reprezentaciji, koji će tu dužnost obavljati i u Cedeviti Junior.

Tako će Mulaomerović za pomoćnike na klupi imati Matu Skelina i Luku Pešuta, Igora Blažinčića za kondicijsku pripremu, Slavena Durlena kao fizioterapeuta i Vedrana Modrića kao team managera i video koordinatora.

Mate Skelin je kao hrvatski reprezentativac ponikao u Ciboni/Doni da bi kroz karijeru bio u NBA Indiani Pacersima, Fortitudu Bologna i Vareseu u Italiji, ruskoj CSKA Moskvi, francuskim Pau Orthezu i Le Mansu, slovenskoj Krki Novo Mesto, grčkom Keravnosu i bugarskoj Akademik Sofiji. U Cedevitu Zagreb kao team manager došao je u mandatu trenera Slobodana Subotića 2009. a zadržao se do 2017. kada se odlučio posvetiti trenerskom pozivu.

Vedran Modrić aktualni je skaut i video koordinator u stožeru izbornika hrvatske reprezentacije Veljka Mršića. Kao skaut radio je 2013./2014. u Cedeviti Zagreb, pa španjolskoj agenciji Eurohopes, ponovno u Cedeviti Zagreb 2016./2018. kada postaje sportski direktor KK Gorice. U Cedeviti Junior će osim dužnosti team managera i skauta obnašati dužnost pomoćnika direktora kluba Tomislava Zebića.