Hrvatska
Cedevita junior pregovara s Agrodalmom, Atlantic grupa prekida svaki oblik sponzorstva domaće lige

Cedevita junior pregovara s Agrodalmom, Atlantic grupa prekida svaki oblik sponzorstva domaće lige

Autor: Germanijak.hr

Promjena modela...

Košarkaški klub Cedevita, ono što je od njega ostalo u Hrvatskoj, odlučio promijeniti model po kojem će poslovati u Lijepoj našoj.

Emil Tedeschi i društvo odustaju od Cedevita juniora, za koji su trebali igrati najbolji igrači iz omladinskog pogona i koji je trebao početi s dna hrvatskog košarkaškog sustava, odnosno četvrte lige, te će ipak igrati Prvu mušku ligu, odnosno drugi rang natjecanja u Hrvatskoj iza HT Premijer lige, doznaje Germanijak.

Vitamini su odlučili kupiti Agrodalm i preuzeti njegovu licenciju, a pregovori su pri kraju. Germanijakovi izvori tvrde kako još ništa nije službeno potpisano, ali da je fuzija blizu realizacije. Tako bi se iduće sezone Ceda trebala natjecati u Prvoj ligi protiv Rudeša, Sesveta, Ribole Kaštela, Bosca, Dubrovnika i ostalih.

Cedevita junior odnosno kompletan pogon omladinske škole na Velesajmu trebao je koštati Emila Tedeschija i društvo pet milijuna kuna godišnje, ali to je bilo dok se još kalkuliralo s četvrtom ligom, međutim koliko će on narasti mogućim preuzimanjem Agrodalma odnosno igranjem Prve muške lige, još se ne zna točno.

Također, nije poznato ni kako će se taj klub zvati, ali kalkulira se da će se barem prvu sezonu zvati Agrodalm CJ. Kad i dogodi li se fuzija s Agrodalmom, gazda Cedevite nastojati će vlastitu školu košarke oplemeniti sa najvrijednijim mladim igračkim i trenerskim kadrom sa domaće košarkaške scene.

Dodajmo još kako Germanijak saznaje i da će se prekinuti svaki oblik sponzorstva domaće lige pa tako iduće sezone na parketima u Sinju, Rijeci ili Osijeku neće biti reklame Atlanticovih brendova, a ostali prvoligaški klubovi neće se pomagati donacijama sportske opreme, suplementacije…