Hrvatska
Cedevita Junior prelomila utakmicu sa Šibenkom krajem treće četvrtine

Cedevita Junior prelomila utakmicu sa Šibenkom krajem treće četvrtine

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: Marin Sušić/KK Cedevita Junior

U potrazi za uzbuđenjem dobili smo barem nešto na utakmici Cedevita Junior - Šibenka

Cedevita Junior slavila u Domu sportova 87:65 nakon što je povela u četvrtfinalnoj seriji protiv Šibenke.

Prve tri četvrtine bile su dosta neizvjesne, ni jedna ni druga ekipa se nije mogla nametnuti i preuzeti prednost. Vidjela se nervoza kod jednih i drugih u pojedinim momentima na večerašnjem susretu. Prvo poluvrijeme je završilo izjednačeno 36:36, Cedevitu Junior su držali Kučić (11p u prvom poluvremenu), koji je bio izuzetno raspoložen danas, i Josip Batinić (8p u prvom poluvremenu).

Treća četvrtina je bila dosta kao i prvo poluvrijeme, krajem četvrtine Vitamini su napravili ključnu seriju od 9:0 te su preuzeli svoje najveće vodstvo na utakmici do tada. U posljednjoj četvrtini Cedevita Junior se opustila i počele su padati trice. Cedevita Junior je sve svoje poene zabila iza linije za tri poena, zabili su 10 trica za 30 poena u četvrtini i za vodstvo u četvrtfinalnoj utakmici protiv Šibenke.

Vito Kučić je bio brilijantan večeras, zabio je 19 poena, dodijelio je 7 asistencija te je uhvatio i 5 skokova, Josip Batinić je susret završio s 15 poena dok je Renato Serdarušić imao 14 poena uz par ključnih trica.

Za Šibenku je Juraj Pleadin bio najbolji strijelac s 14 poena uz 5 skokova.

Druga utakmice četvrtfinalne serije se igra u Šibeniku u subotu, 13. svibnja u 19 sati.

STATISTIKA


„Bilo je prisutno dosta nervoze i na njihovoj i na našoj strani. Ovo danas je potpuno drukčija utakmica od one koju smo igrali prije par dana. Šibenka je bila dobra, počeli su s četiri visoka igrača, a to je i bilo očekivano jer mi i nemamo visokih igrača. Mučili smo se sve do sredine drugog poluvremena i tek smo u ovom zadnjem dijelu pronašli kontinuitet i pogodili par dobrih otvorenih šutova jer smo bili hrabri i imali energiju. Kapa dolje mojim dečkima jer već tko zna koju utakmicu igramo bez visokih igrača, a svaka čast ekipi Šibenke na čelu s trenerom kojeg jako poštujem. Bila je ovo jako dobra utakmica za gledanje, uskoro će nam se pridružiti i Topolović na terenu iako i ovi dečki na terenu daju i više od maksimuma. Teško je igrati tako, ali idemo dalje, spremiti se i odmoriti za drugu utakmicu u Šibeniku“, kazao je Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior.

„Htio bih pohvaliti svoju ekipu. A što se tiče mojih trica, jedan dan zabijem ja, jedan dan netko drugi ali jako mi važno što mi oni vjeruju. Jako mi je drago što smo dobili prvu utakmicu playoffa, a sada idemo dalje i spremamo se za drugu“, rekao je Renato Serdarušić, igrač Cedevite Junior.

„Čestitam ekipi Cedevite na pobjedi. Dobro smo se držali tri četvrtine, u zadnjoj četvrtini se nismo držali ničeg dogovorenog, nismo ispoštovali to. Igramo za tri dana u Šibeniku i nadam se da ćemo pobijediti“, rekao je igrač Šibenke, Juraj Pleadin.

„Cedevita je pred kraj otišla na 10 razlike i mi se jednostavno nismo mogli konsolidirati i vratiti. Imali smo svoje probleme danas, međutim to ne umanjuje pobjedu Cedevite. Oni su danas bili bolji, definitivno su se morali namučiti da nas dobiju a to je meni najvažnije. Napravit ćemo sve da se još jednom vratimo u Zagreb“, kazao je trener Šibenke, Damir Milačić.