Hrvatska
Cedevita Junior prizemljila Šibenku, u drugom poluvremenu bilo je +37 za Zagrepčane

Cedevita Junior prizemljila Šibenku, u drugom poluvremenu bilo je +37 za Zagrepčane

Autor: Cedevita j. Cedevita J. Photo: Marin Sušić/KK Cedevita Junior

Nadoknada utakmice 1. kola HT Premijer lige

Uzaostaloj utakmice 1. kola HT Premijer lige Cedevita Junior je nanijela ekipi Šibenke prvi poraz ove sezone rezultatom 90:55.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, čak su gosti u nekim momentima kontrolirali rezultat tijekom prvih 20 minuta. Na veliki odmor Šibenka je otišla s vodstvom 36:38.

Momčad Damira Mulaomerovića je u nastavku ubacila u petu brzinu i totalno slomila Šibenku. U trećoj četvrtini Cedevita Junior se odlijepila od Šibenke, napravila veliku seriju 18:2 nakon čega se gosti nisu mogli vratiti.

Tijekom nastavka utakmice igrači Cedevite Junior su bili sve više raspoloženi, na koncu susreta ekipa s Velesajma je imala četiri dvoznamenkasta strijelca: Mustapić, Marčinković, Ciani i Kučić.

S ovom pobjedom Cedevita Junior je popravila svoj omjer na 4-3 dok je Šibenka upisala prvi poraz sezone te su izjednačeni sa Zadrom i Cibonom na 6-1. Cedevita Junior u nedjelju u sklopu 8. kola HT Premijer lige dočekuje zagrebački Dinamo.

Saša Ciani je za Cedevitu Junior upisao 15 poena, 8 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte, Pavle Marčinković je susret završio s 14 poena i 9 skokova dok je Jakov Mustapić upisao 18 poena i 6 asistencije.

Za Šibenku Pavao Paić je upisao 14 poena i 7 skokova.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior:

“Onako kako smo odigrali drugo poluvrijeme tako trebamo igrati uvijek. Igrači su danas u obrani bili dobri i igrali su s velikom energijom. To  nam je donijelo dosta tranzicije i laganih poena. Pristupio sam ovoj utakmici s oprezom jer je Šibenka odlično otvorila sezonu, dobro su vođeni, dok smo mi imali problema u posljednje vrijeme. Drago mi je kad vidim da momci igraju ovako kako su igrali u drugom poluvremenu.”

Vito Kučić, igrač Cedevite Junior:

“Malo smo nervozno ušli u susret, znali smo da je Šibenka dobra momčad, otvorili su sezonu sa 6-0 pa smo imali dosta respekta prema njima. U drugom poluvremenu smo pokazali našu pravu igru, bili smo na visokom nivou i zasluženo smo slavili.”

Damir Milačić, trener Šibenke:

“Mi smo imali nekih problema s ozljedama i to je danas kulminiralo. Nemam što zamjeriti igračima, jednostavno se nismo mogli okupiti na treningu i to se vidjelo. Kad smo u treningu i dobro radimo možemo nešto i napravili. Cedevita Junior je dobra ekipa, dobro su vođeni, znali su što žele napraviti i nisu imali panike nakon njihove loše druge četvrtine. Mi smo jednostavno bili neprepoznatljivi u drugom poluvremenu.”