Hrvatska
Cedevita Junior protiv Furnira potvrdila pobjedu nad Splitom, Filipović ponovno sjajan

Cedevita Junior protiv Furnira potvrdila pobjedu nad Splitom, Filipović ponovno sjajan

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: Marin Sušić - HKS

HT Premijer liga.

Cedevita Junior sezonu u HT Premijer ligi otvorila je s dvije pobjede. Nakon što su igrači Damira Mulaomerovića na otvaranju sezone u Domu sportova prošlu srijedu svladali Splićane, sada su na istom mjestu bili bolji i od Furnira sa 107:93.

Već je na kraju prve četvrtine bilo 34:19 za Cedevitu Junior. Na poluvrijeme su domaćini uz 21 poen, tri skoka i tri asistencije Gorana Filipovića otišli s 48:27, a gosti su zaprijetili kad su u 33. minuti došli na -9.

Emir Šabić potom je iz desnog kuta zabio važnu tricu za 90:78 vodstvo Cedevite Junior. Ubrzo je još jednu pogodio i za 95:81, a narančasti nakon toga više nisu ispustili dvoznamenkastu prednost.

U dresu pobjednika Filipović je utakmicu završio s 31 poenom, pet skokova, 10 asistencija i valorizacijom 39, a Rok Radović upisao je 19 poena i pet skokova. Furnir je predvodio Kenan Karahodžić s 19 poena i pet skokova.

Kompletna statistika

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Mislim da smo večeras veći dio utakmice prikazali stvarno dobru igru. Lijepo igramo. Bilo je jedno 30 minuta dobre košarke. Bilo je i malih propadanja, što je normalno kad smo ušli u rotacije, ali smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu. Mislim da smo prije svega u prvom poluvremenu jako dobro izgledali defanzivno i s trčanjem, po kojem je moja ekipa prepoznatljiva. Igramo jako dobro. Bilo je dosta atraktivnih poteza, tako da sam zadovoljan. Da nam je netko ponudio ovaj start na početku, mislim da bi ga svi objeručke prihvatili. Imamo sedam dana da se pripremimo za Zadar i to je to. Ja se nadam da ćemo imati tu što reći. Bit će teška utakmica. To je prvak Hrvatske. Mislim da ćemo se dosta spremiti. Najvjerojatnije će nam se vratiti i Bundović, tako da mislim da smo ok.”

Goran Filipović, igrač Cedevite: “Rekao bih da smo od početka shvatili utakmicu ozbiljno. Već smo nakon 13 minuta zabili 48 poena, što govori koliko smo ozbiljno napadački i koncentrirano ušli. Praktički smo sve ono što smo planirali i dogovarali ispoštovali. Mislim da utakmica nije dolazila u pitanje, kontrolirali smo je od početka do kraja. Idemo se spremati za Zadar, odmoriti se i nastaviti raditi. Mladi smo, možda su neki mislili da ćemo manje-više solirati. Međutim, u ova dva prva kola pokazujemo neku konstantu u igri. Pogotovo u napadačkoj igri i mislim da je to plod našeg rada. Imamo i dalje oscilacija, no to su slatke brige da ih smanjimo.”

Jeronimo Šarin, trener Furnir Dubrave: “Definitivno smo prvo poluvrijeme obrambeno bili katastrofa. Jednostavno igrači nisu bili na toj mentalnoj razini i puštalo je na sve strane. Drugo poluvrijeme smo mi malo digli obranu na bolji nivo, no veliko je pitanje je li to zbog toga što smo mi igrali bolju obranu ili su oni malo spustili ritam, s obzirom na razliku u prvom poluvremenu.”