Hrvatska
Cedevita Junior slomila žilavi Dubrovnik

Cedevita Junior slomila žilavi Dubrovnik

Autor: KK Dubrovnik Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Neizvjesna utakmica

Košarkaši Dubrovnika upisali su osmi poraz ove sezone, izgubivši u svom Gospinom polju od zagrebačke Cedevite Junior rezultatom 73-79, u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici. Zagrepčanima je to deveta pobjeda ove sezone. Petstotinjak gledatelja u Gospinom polju imalo je što vidjeti. Čak 14 izmjena vodstva.

Dubrovnik je poveo na početku susreta, imali su i +6, da bi se od druge četvrtine pred petstotinjak gledatelja u Gospinom polju, Cedevita junior vratila.

Dubrovčani su potom u trećoj dionici imali i +8 (53-45, 57-49). Zagrebačka momčad trenera Damira Mulaomerovića je i to uspjela dohvatiti i vratiti rezultat u egal. U zadnjoj dionici Zagrepčani dolaze do najvećeg vodstva od šest poena (66-72, 68-74). Na semaforu su bile četiri minute do kraja.

Dubrovčani dolaze na pola koša zaostatka (73-74) otprilike minutu prije kraja susreta. Imali su svoje šanse za povratak u susret, no nisu ih iskoristili.

Dubrovčane je predvodio Amerikanac Javon Levi s 16 poena, 12 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Filip Vujičić je ubacio 18 poena, a Tomislav Cvitković 15. Kod Cedevite su se istaknuli Martin Jelić (17 poena), Josip Batinić (15) te Kevaughn Allen (10 poena uz 6 skokova i 3 asistencije). Austin Wade Luke je imao 8 poena, 7 skokova uz čak 13 asistencije. Valja istaknuti kako je Dubrovčane danas vodio pomoćni trener Željko Vreća.