Hrvatska
Gorica u napetoj završnici pobijedila Cedevitu Junior

Gorica u napetoj završnici pobijedila Cedevitu Junior

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Druga pobjeda Goričana protiv Vitamina u Ligi za prvaka

U napetoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici 8. kola HT Premijer Lige za prvaka Cedevita Junior u gostima je poražena od Gorice 81:74.

Prvo poluvrijeme Cedevita Junior završila je s vodstvom 37:32, a predvodio ju je Sandro Rašić, koji je do velikog odmora uz šut za tricu 4/6 zabio 12 poena. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 56:56, a domaćini su se odvojili kad su Mate Kalajžić i Luka Tomas napravili seriju 6-0, kojom su Goričani na 4:27 min. do kraja poveli 70:64.

Cedevita Junior na to je odgovorila serijom 10-0. S dvije vezane trice, prvom za vodstvo 71:70, a drugom za vodstvo 74:70 zaključio ju je Emir Šabić, no Gorica je opet preokrenula i na 71 sekundu do završetka Ante Mašić pogodio je važnu tricu za prednost domaćina 75:74.

Kasnije su Josip Batinić i Ivan Miličević promašili trice za Cedevitu Junior, a nakon što je Lovro Uljarević s dva slobodna bacanja odveo Goricu za 77:74, Damir Mulaomerović na 24 sekunde do kraja pozvao je timeout.

Međutim, kod izvođenja lopte iz auta Uljarević je presjekao dodavanje mladog Vite Kučića. Potom je, nakon što je bio fauliran, zabio i dva slobodna bacanja za 79:74 i u preostalom vremenu Gorica je sačuvala prednost i pobjedu.

Kod Cedevite Junior istaknuli su se Rašić (14p i 6sk), Josip Batinić (12p, 7sk, 6as i 2ukl), Jure Planinić (9p, 11sk i 2as) te Rok Radović (9p i 1sk), dok su Goricu predvodili Kalajžić (19p, 4sk i 6as), Dino Cinac (16p i 9sk), Uljarević (15p, 3sk i 7as) te Marko Baković (12p i 3sk).

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Mislim da je utakmica bila zanimljiva. Gledatelji koji su došli vidjeti utakmicu vidjeli su prije svega dobru borbu i bilo je neizvjesno do kraja. Mislim da su individualna kvaliteta, veća smirenost i racionalnost presudili u korist Gorice. Mi smo imali svoje šanse da prelomimo utakmicu, no nismo je iskoristili i to je to. Na kraju je presudilo par individualnih grešaka."

Josip Batinić, bek Cedevite Junior: "Utakmica je bila kao što smo i očekivali. Oni nama matchupom ne odgovaraju. Svaka utakmica s njima ove sezone je bila u egalu. Imali smo na kraju vodstvo od četiri razlike, no nismo odigrali pametno i na kraju je to zaslužena pobjeda gostiju."

Standings provided by SofaScore LiveScore