Hrvatska
Cedevita Junior u završnici slomila čvrsti Zabok

Cedevita Junior u završnici slomila čvrsti Zabok

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Nadoknada

U zaostaloj utakmici 10. kola HT Premijer lige Cedevita Junior u Domu sportova pobijedila je Zabok 86:77.

Gosti su odlično otvorili utakmicu. Poslije prve četvrtine vodili su 30:18 ,a na poluvrijeme su otišli s prednošću 50:45. Uoči zadnjih 10 minuta rezultat je bio 68:66 za Zabok, a sve je naposljetku odlučeno u završnici.

Zvonimir Ćutuk na 5:28 min. do kraja susreta položio je za izjednačenje gostiju 75:75. Međutim, bio je to posljednji ubačaj Zabočana iz igre i momčad Damira Mulaomerovića poslije Ćutukovog koša napravila je pobjede vrijednu seriju 11-0.

U dresu pobjednika dvocifreni su bili Goran Filipović sa 18 poena, 4 skoka i 3 asistencije, Josip Batinić s 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Rok Radović s 15 poena, 7 skokova i 2 asistencije te Emir Šabić s 13 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

Za Zabok je Bruno Levanić-Kutni ubacio 17 poena, Jure Gunjina je upisao 13 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a Antonio Črnjević 11 poena, 7 skokova i 7 asistencija.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović: "Očekivao sam takvu utakmicu. Prije svega, pristupom smo u prvih 10 minuta bili jako loši. Ekipa Zaboka ima dosta iskusnih pojedinaca. Iskažnjavali su nas i pogodili su sve, prije svega zbog našeg lošeg ulaska defanzivno. Primili smo 30 poena (u prvoj četvrtini; op.a.). Možemo biti zadovoljni drugim poluvremenom. Kasnije je bila puno bolja koncentracija, morali smo sniziti petorku i adaptirati se na njihov način igre. Dosta su nezgodna ekipa. U zadnje vrijeme puno bolje igraju. Za nas je ovo pobjeda više i na kraju smo zasluženo pobijedili jer smo bili fokusirani, pogotovo u zadnjih pet-šest minuta."

Rok Radović, krilo Cedevite Junior: "Znali smo da je Zabok jako dobar protivnik. Igraju iz utakmice u utakmicu sve bolje. Nismo imali puno vremena da se pripremamo za njih jer igramo skoro svaka tri dana. Sreća da smo ovo izvukli nakon lošeg prvog poluvremena. Baš sam sretan i čestitam svima na ovoj pobjedi."

Jakša Vulić, trener Zaboka: "Dobro smo igrali 36-37 minuta, a onda nas je osujetila skraćena rotacija. Danas smo bili bez trojice igrača, s obzirom da je ovo utakmica koja je nadoknada iz prvog dijela sezona, a imamo i neke ozlijeđene igrače, Lukšu Buljevića, tako da je to možda kumovalo ovom padu u zadnje tri minute utakmice. Bez obzira na sve to, takav manjak koncentracije u samoj završnici za nas nije dopustiv. S obzirom da smo veći dio utakmice izgledali dobro, nismo trebali završiti utakmicu na ovaj način. Čestitam Cedeviti na pobjedi. Slomili su nas na kraju ritmom i fizičkom snagom. Na nama je da iz ovoga izvučemo pouke i da u susretima s protivnicima koji su nama ravnopravni to pokušamo kapitalizirati i doći do pobjede."

Antonio Črnjević, krilni centar Zaboka: "Imali smo neki dobar momentum. Dobro smo igrali dvije utakmice i dobro smo ovdje otvorili. S obzirom na neke pravilnosti da nam dvojica igrača nisu smjela nastupiti imali smo skraćenu rotaciju, na sve što nas je zadesilo u zadnjih tjedan dana. Dobro smo se držali i mislim da za neki bolji rezultat u ovoj utakmici treba biti puno pametniji i u obrani i u napadu. Oni su na naše dobre obrambene reakcije skakali u napadu i to pospremali. Čestitam Cedeviti na pobjedi, a nas čeka nova utakmica za tri dana."

Standings provided by SofaScore LiveScore