Hrvatska
Cedevita Junior: Zaustavi me ako možeš

Cedevita Junior: Zaustavi me ako možeš

Autor: HKS hks

Trninićeva momčad lako se obračunala i s Dubrovnikom.

Cedevita Junior nastavila je s pobjedama u Prvoj muškoj ligi. U 7. kolu u Domu košarke Cedevita lider prvenstva slavio je protiv Dubrovnika 101:83.

Nakon uvjerljivog otvaranja i kraja prve četvrtine 24:12 domaći su se košarkaši ipak opustili bez rezultatskog odvajanja tako da je razlika varirala do desetak koševa sve do posljednje četvrtine kada su izabranici trenera Marka Trninića otišli su na više od 20 koševa razlike i kada je pobjednik odlučen. Cedevita Junior danas je nastupala bez lakše ozlijeđenih Alekse Gatarića i Leona Tomić

Raspoložen je bio play Petar Ogrizović s 20 koševa, 3 skoka, 6 asistencija i 5 ukradenih lopti. Uz njega Matej Bošnjak upisao je 14 koševa uz 8 skokova, asistenciju i krađu, dvoznamenkasti su bili Sven Smajlagić 15 koševa uz 6 skokova, asistenciju i krađu, David Ušić s 14 koševa, 2 skoka, 2 asistencije i po dvije krađe i blokade i Emir Šabić s 12 koševa uz skok i 5 asistencija. Kod gostiju Domagoj Vrkić 25 koševa uz 5 skokova i asistenciju.






Marko Trninić, trener Cedevite Junior: “Pa tek na otvaranju i u posljednjoj četvrtini smo pokazali razinu na kojoj možemo igrati. Mislim da na toj razini možemo igrati puno duže intervale tijekom utakmice. Momci dobro treniraju i na treninzima je to na višem intenzitetu nego što to bude na samoj utakmici. U tom dijelu nisam zadovoljan makar je pobjeda od dvadesetak razlike definitivno uspjeh. Mislim da imamo velike rezerve u obrani i kad taj segment igre bude na nivou mislim da ćemo puno lakše dolaziti do pobjede.”


Maro Lučić, trener Dubrovnika: “Bila je tvrda utakmica ali na kraju nismo izdržali, nismo imali snage. Roster nam je sužen a ne treba pričati o rosteru Cedevite Junior sa dvanaest podjednakih igrača koji mogu držati ritam. Mi to danas nismo mogli pratiti do kraja. Ja sam jako jako zadovoljan utakmicom i onim što smo danas prikazali, nadam se da ćemo se i pojačati da do kraja lige možemo konkurirati svim momčadima s vrha.”