Hrvatska
Regija
Cedevita kreće u lov na naslov prvaka ABA lige, prva prepreka Partizan

Cedevita kreće u lov na naslov prvaka ABA lige, prva prepreka Partizan

Autor: KK Cedevita

Velika ulaganja i velika očekivanja 'Vitamina' u novoj sezoni.

Sve je spremno za početak nove sezone ABA lige, još jedne u kojoj će Cedevita pokušati osvojiti svoj prvi naslov prvaka u tom natjecanju, a u prvom kolu Cedevita će u subotu u 20:00 sati u Domu sportova ugostiti Partizan NIS.

Cedevita je u odnosu na prošlu sezonu uvelike promijenila momčad. Stigao je novi trener Sito Alonso, a tu je i velik broj novih igrača. Novi je i kapetan. Roka Ukića više nema i kapetansku traku preuzeo je centar Andrija Stipanović.

Što kao kapetan uoči nove sezone obećaješ navijačima?

„Obećajem im u osobno ime da ću dati sve od sebe da budem primjer drugim igračima i nadam se da ću uz njihovu podršku ove godine podići što više trofeja i, pogotovo, onaj najvažniji, trofej naslova prvaka ABA lige“, rekao je novi kapetan Vitamina.

Novi trener donio je i novu filozofiju igre…

„Nadam se da će Cedevita ove godine steći neke nove obožavatelje jer stvarno igramo drugačiju košarku. Mislim da će biti dosta atraktivno i mislim da će biti zanimljivo i ljudima koji dosad nisu podržavali Cedevitu. Nadam se da će dolaziti u što većem broju i obećajem da će se, kad dođu jednom, vratiti i drugi put“, dodao je Stipanović, koji se potom osvrnuo i na derbi s Partizanom.  „Partizan ima stvarno dobru ekipu. Ostao je neki kostur od prošle godine. Mislim da će biti jako neugodni, ali i dalje vjerujem u našu kvalitetu. Mislim da će, ako budemo sto posto koncentrirani i ako damo sve od sebe, pobjeda otići na našu stranu.“

Mladi Toni Perković, koji je već prošle godine povremeno bio član rotacije Cedevite, svojom je agresivnom obranom i pritiskom na loptu protivničkih bekova na sebe skrenuo pažnju i kod novog trenera Alonsa.

„Drago mi je radi toga što sam napokon počeo igrati. Dođite svi, podržite nas u subotu u 20 sati. Bit će veliki derbi. Naravno, s Partizanom je uvijek vatreno i nadam se da ćemo ispuniti vaša očekivanja i, naravno, pobijediti. Ove godine je stvarno po meni momčad odlična. Mislim da je to ta godina kad bi trebali osvojiti ABA ligu i napokon se plasirati u Euroligu, gdje nam je, po meni, i mjesto“, izjavio je Perković.

Brazilski reprezentativac Vitor Benite ponajprije bi trebao pomoći sa svojim šutom za tricu. U porazu protiv Zvezde u polufinalu Superkupa ABA lige za tricu je šutirao 1/6, no za očekivati je da će šuter tog iskustva i kalibra kad-tad ući u šutersku formu.

„Mislim da nam je utakmica protiv Crvene zvezde pokazala puno stvari na kojima moramo poraditi. Moramo bolje otvoriti utakmicu i fizički igrati jače. Mi strani igrači moramo se priviknuti na kriterij suđenja u ovoj ligi i na to kako momčadi igraju. Uzbuđen sam jer mislim da momčad počinje pronalaziti pravu kemiju. Spremni smo dobro početi sezonu, s pobjedom kod kuće, i onda će ići sve bolje. Cedevita mnogo ulaže. Imamo dobru momčad, doista trebamo potporu navijača i nadamo se da će nas doći podržati“, rekao je Benite.

Spomenimo na kraju da su od igrača koje je Cedevita registrirala za ABA ligu kao novi igrači ovog ljeta u momčad aktualnih prvaka Hrvatske stigli već spomenuti Benite, Elgin Cook, Josh Magette, Justin Cobbs, Augusto Lima, Pablo Aguilar, James Bell i Domagoj Bošnjak. Za susret s Partizanom neće biti spreman Ivan Ramljak, zbog manje ozljede u reprezentativnom dresu a upitan je i Josh Magette.

Trener Sito Alonso: "Vrlo važna utakmica za nas, posebice jer smo naporno radili mjesec i pol dana. U fokusu je, uz važnost utakmice i činjenica da želimo izgraditi momčad pa i nakon nje moramo vrijedno trenirati. Krećemo u taj brzi ritam, težak raspored utakmica ali moramo izgraditi momčadski duh. Partizan mi se čini kao momčad puna energije, posebice zbog dosta mladih igrača. Jaki su na poziciji organizatora igre, sa Nikolićem i Paigeom, također i na centarskoj poziciji sa Gagićem i Landaleom. Kažem, teška utakmica, dobro su igrali na ABA Superkupu, tako da moramo u susret ući energetski maksimalno, s jakim intenzitetom i vrlo čvrsto, uz, vjerujem dobru podršku s tribina Doma sportova."

S druge strane, novi igrači Partizana su Rade Zagorac, Aleksej Nikolić, Marcus Paige, Jock Landale, Amar Gegić i Uroš Trifunović.