Hrvatska
Cedevita lako s Alkarom za kojeg je sezona završena

Cedevita lako s Alkarom za kojeg je sezona završena

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: Marin Sušić

Vitamini u doigravanju idu na Dinamo

Na oproštaju od sezone Alkar je poražen u Zagrebu od Cedevite Junior 91:80

Utakmica Cedevite i Alkara nije imala nikakav rezultatski značaj s obzirom na to da su obje momčadi znale svoju situaciju i prije početka. Cedevita je imala osigurano četvrtfinale protiv Dinama, a Alkaru je to bila zaključna utakmica sezone, piše portal Ferata.hr.

Dobro je Alkar odigrao uvodni dio, imao je minimalnu prednost poslije pet minuta igre (10:11), da bi u preostalih pet minuta prve četvrtine domaćin podignuo tempo i na kraju ostvario višak od okruglih deset razlike (30:20).

Bolju obranu odigrala je momčad Damira Milačića u drugom periodu, općenito se igralo nešto čvršće, a to je na kraju rezultiralo manjim brojem koševa i četvrtinom koja je na kraju otišla na sinjsku stranu, ali ukupno i dalje s prednošću Cedevite na poluvremenu (46:38).

Nakon povratka s odmora Alkar je dobro reagirao i spustio se na minus četiri, međutim, to se na kraju pokazalo kao i najmanja razlika do kraja utakmice. Cedevita je vrlo brzo zagospodarila parketom i treću dionicu zaključila s plus 13 (73:60).

Imala je zagrebačka momčad u dva navrata i po 17 razlike, a na kraju je slavila pobjedu od 91:80. Alkar je sezonu zaključio s devet pobjeda i 24 poraza, dovoljno da osigura status premijerligaša bez drame.

Standings provided by Sofascore