Hrvatska
Cedevita na mišiće izvukla pobjedu protiv Gorice

Cedevita na mišiće izvukla pobjedu protiv Gorice

Autor: KK Cedevita

Vitamini B slavili 71-66

U 10. kolu HT Premijer lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila Goricu 71:66 i tako je u domaćem prvenstvu prekinula niz od tri uzastopna poraza. Momčad trenera Ivana Kapova sada u spomenutom natjecanju ima omjer 7-3.

Gosti su utakmicu otvorili s vodstvom 10:2 i na kraju prve četvrtine bili su u prednosti 19:7. Međutim, Cedevita je na veliki odmor otišla s vodstvom 33:32, a onda je treću četvrtinu dobila 29:15 i prelomila utakmicu. U posljednjih 10 minuta domaćini su ušli s vodstvom 62:47, što gosti više nisu uspjeli nadoknaditi.

U dresu pobjednika Domagoj Bošnjak upisao je 17 poena, 10 skokova i tri asistencije, Toni Katić ubilježio je 15 poena, dva skoka i tri asistencije, a Antonio Jordano 11 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Na strani Gorice Ivan Papac ubilježio je 15 poena i tri skoka, Marko Baković upisao je 10 poena, šest skokova i dvije asistencije, a Marko Petrović ubacio je 10 poena.

Cedevita – Gorica kompletna statistika

Ivan Kapov, trener Cedevite: "Nakon tri gostovanja i tri poraza, ova pobjeda nam je trebala. Malo smo igrali u grču. Stalno sam imao osjećaj da ćemo otići na 15-20 razlike i kad odemo na 15-16 razlike, opet im damo da se vrate svojim greškama. Jednostavno, to je faza odrastanja. Čestitam igračima na pobjedi i idemo dalje."

Toni Katić, razigravač Cedevite: "Gorica je jako dobra ekipa. To su dosadašnji rezultati pokazali. Dobili su tri utakmice, ali su sigurno mogli dobiti još dvije-tri. Uz to su kod kući pobijedili Cibonu i Split. Bili su jako zahtjevan protivnik, ali mi smo uspjeli izvući pobjedu, što se kaže, na mišiće."

Josip Sesar, trener Gorice: "Mislim da smo imali dobar ulazak u utakmicu. Međutim, na agresivnost Cedevite nismo se snašli od samog starta. Razbili su nas u drugoj četvrtini, kad su podigli agresivnost. Cijelo vrijeme smo imali problema s prijenosom lopte, a samim time i s postavkom napada. Sve u svemu, bila je to zaslužena pobjeda Cedevite."