Hrvatska
Cedevita novinarima: Ne provlačite Katića po medijima u negativnom kontekstu

Cedevita novinarima: Ne provlačite Katića po medijima u negativnom kontekstu

Autor: Branko Tabak

Ah ti novinari , ne možeš s njima, ne možeš bez njih...

KK Cedevita je na svojim mrežnim stranicama objavio priopćenje u kojemu se osvrće na situaciju vezanu uz Tonija Katića i njegov izostanak iz reprezentacije.

Podsjetimo, Katić se opravdao izborniku i zamolio za razumijevanja zbog ozljede, da bi potom protiv Krke u privatnoj ABA ligi zaigrao za KK Cedevita dvadesetak minuta.

- I sam izbornik Dražen Anzulović potvrdio je da je svjestan da Toni Katić nije zdravstveno spreman da participira u reprezentaciji za oglede protiv Mađarske i Litve, pa nije jasan zaključak određenih novinara i medija koji ga zbog otkaza osuđuju kako je igrao u ABA ligi 20 minuta za Cedevitu protiv Krke u nedjelju a odbija reprezentaciju. Toni ima problema s koljenom (koljenima) s čime se bori veći dio karijere, posebice prošlog ljeta i nažalost zbog toga još nije iskoristio sav potencijal koji njegov talent nagovještava. Zbog toga je za ovu sezonu predviđeno da igra isključivo za momčad u HT Premijer ligi, bez nastupa u Eurokupu ili ABA ligi što se, silom prilika, mijenjalo. On je već dugo u Cedeviti pri posebnom režimu, i liječničkom i trenažnom, te se tako dozira njegov nastup na utakmicama. No, klub je jedno, reprezentacija drugo. Kako bi izgledalo da se priključi reprezentaciji i ne može odraditi niti jedan zajednički trening, da mora pohvatati taktičke zamisli trenera isključivo sa papira. On u klubu radi odvojeno s liječnikom, fizioterapeutom i kondicijskim trenerom, pa se kratko priključi treningu s momčadi, pa onda opet ode u teretanu. Ako je spreman, sam signalizira na utakmici koliko može u određenom trenutku. A dogovorene akcije, način igre, odnose u momčadi, suigrače zna napamet jer je riječ o višemjesečnom trenažnom i igračkom procesu. I na takav način rada ove je sezone neke utakmice morao preskočiti jer jednostavno nije išlo. Ne znamo kako bi to trebalo izgledati na reprezentativnoj akciji. I sam je dvojio hoće li se odazvati pozivu izbornika ali, na žalost, to nije bilo moguće bez obzira što je on, na koncu, želio sudjelovati. S obzirom da je riječ o izuzetnom čovjeku i sportašu, molimo novinare i medije, posebice one koji nemaju pojma što Toni radi i s čime se bori da ga se ne povlači u negativnom kontekstu jer je njemu u ovoj situaciji svakako najteže. Jer svakako se, da je mogao, želio pridružiti reprezentativnim suigračima, između kojih su i igrači Cedevite Domagoj Bošnjak, Karlo Žganec i Jakov Mustapić za ovu akciju, ili u budućim reprezentativnim akcijama Filip Krušlin i Ivan Ramljak koji su bili na raspolaganju protekloga ljeta što KK Cedevita kao klub podržava i time se ponosi, odgovorili su nekim novinarima iz Cedevite nastavljajući provlačiti Katića po medijima.

Nakon pročitanog priopćenja moramo reći da i mi podržava odazivanje Cedevitinih igrača u reprezentaciju te da se ponosimo tom činjenicom. Ne znamo za druge medije, no Basketball.hr i novinar Teo Cilar Katića nisu osudili. Isto tako i nakon ovog priopćenja i pojašnjenja nepobitna je činjenica da je Katić zbog zdravstvenih problema otkazao nastup za reprezentaciju, a potom zaigrao ABA ligu za Cedevitu.

Priopćenje nam je pomoglo da shvatimo kakve muke muče Katića. Ako je za njih razumijevanja imao izbornik Dražen Anzulović, a jest', ne vidimo da postoji problem.

Osim ako nije problem činjenica da smo ukazali kako je Katić nakon odluke da ne igra za reprezentaciju zbog očuvanja vlastitog zdravlja, zaigrao za Cedevitu, koja kako se vidi iz priopćenja, zna kako se brinuti za njegovo zdravlje, a da pri tome i igra.