Regija
Cedevita Olimpija uvjerljiva protiv Splita koji već danas mora u Škrljevo

Cedevita Olimpija uvjerljiva protiv Splita koji već danas mora u Škrljevo

Autor: Teo Cilar Photo: Ivica Ćavka - KK Split

Drugi poraz Splita u dvije odigrane utakmice u ABA ligi.

Split je u drugom kolu Admiral Bet ABA lige ugostio favoriziranu Cedevita Olimpiju koja je tu ulogu opravdala i ostvarila uvjerljivu pobjedu na Gripama rezultatom 77:95 (22:26, 19:27, 15:21, 21:21).

Split je samo u prvoj četvrtini parirao Cedevita Olimpiji nakon čega su gosti preuzeli incijativu, imali prevlast u skoku te su u drugoj četvrtini došli do najviše prednosti do tog trenutka utakmice od 14 poena prednosti. Na odmor se otišlo s plus 12 za goste koji su u trećoj četvrtini došli do 18 poena razlike. Cedevita Olimpija je u 37. minuti utakmice došla i do najviših plus 23 na utakmici, a Split je do kraja uspio malo ublažiti poraz. 

Gosti su dominirali u skoku, uhvatili su ih 36 za razliku od Splitova 23, a kada tu dodamo i 14 od 25 pogođenih šuteva za tri poena Cedevita Olimpije jasno je zašto je Cedevita uvjerljivo slavila. 

Tyrell Nelson je predvodio Split s 20 poena, 4 skoka i 3 asistencije, Dominik Mavra je ubacio 16 uz 5 asistencija, a Shannon Shorter se zaustavio na 15 poena i 5 asistencija. Kod gostiju najbolji Yogi Ferrell s 21 poenom i 4 asistencije, Joshua Adams je zabio 17, a Amar Alibegović 12 uz 4 skoka. Hrvatski reprezentativac Karlo Matković ubacio je 8 poena uz 6 skokova. 

Split će već danas u 19 sati morati odigrati novu utakmicu, gostuju kod Škrljeva gdje od 19 sati igraju 2. kolo HT Premijer lige.