Hrvatska
Cedevita opravdala ulogu favorita, Puntamika tone sve dublje

Cedevita opravdala ulogu favorita, Puntamika tone sve dublje

Autor: KK Sonik Puntamika Photo: Marin Sušić

Bez iznenađenja

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Cedevite Junior u susretu 20. kola HT Premijer lige rezultatom 97:81. U odnosu na prvi ovosezonski okršaj današnjih suparnika igran prije točno mjesec dana u Jazinama, domaćini su mogli računati na oporavljene Gorana Filipovića, Josipa Batinića, Filipa Bundovića i Roka Radovića, a upravo je mladi Slovenac s osam vezanih poena pokrenuo nalet Zagrepčana koji su u petoj minuti serijom 13:0 otišli na dvoznamenkastu prednost. Da se domaćini ne odvoje na preveliku razliku pobrinuo se najbolji strijelac lige Ivan Vučić koji je s dva vezana ubačaja stabilizirao razliku, a kada su mu se nedugo potom priključili Marino Šarlija i Marko Jurič, semafor je pokazivao otvorenih 25:20, s koliko se i ušlo u drugu dionicu.

Nastavak prvog dijela donio je kratkotrajno razdoblje izjednačene igre u kojem su Puntamičani u jednom trenutku prišli i na posjed zaostatka, no onda je na scenu stupio mladi Vito Kučić i s dvije trice odveo svoju momčad natrag u dvoznamenkaste vode (43:30). Dalekometni šut je u prvom poluvremenu dobro služio obje momčadi (Cedevita Junior 6-12, Sonik 6-11), a u takvoj igri većih promjena nije bilo sve do odlaska na veliki odmor na koji su domaćini odnijeli zalihu od 12 koševa (53:41). Ipak, već je otvaranje treće četvrtine donijelo bolju igru Cedevite koja se vrlo brzo odvojila na plus 20 (67:47). Kombinacija čvrste obrane i dobrog šuta za tri poena davala je vjetar u leđa igračima Damira Mulaomerovića koji su uskoro otišli i na visokih 28 razlike, praktički riješivši pitanje pobjednika, pa je posljednja dionica poslužila tek kao odrađivanje posla košarkašima domaćeg sastava koji su stigli do nove pobjede u hrvatskom prvenstvu.

Zagrepčane je s 20 koševa, šest skokova i pet asistencija predvodio Rok Radović, dok je najefikasniji kod Puntamike bio Ivan Vučić s 25 poena i šest uhvaćenih lopti, a dvoznamenkasti su bili i Marko Prskalo s 15 koševa, te Marino Šarlija i Luka Tomas koji su ubacili 13, odnosno deset poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore