Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Cedevita ostala bez najboljeg igrača

Cedevita ostala bez najboljeg igrača

Autor: Paulo Sarić

Američki je razigravač dostojno zamijenio Pierrea Jacksona i na koncu odveo Vitamine do četvrtog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske.

Najkorisniji igrač finala doigravanja prvenstva Hrvatske Ryan Boatright i službeno je napustio redove hrvatskog prvaka Cedevite i pridružio se turskom Beşiktaşu, potvrđeno je danas na internetskim stranicama turskog kluba.

Već se nekoliko dana špekuliralo da je Bo jedna od glavnih meta finalista turskog prvenstva, ali pregovori su se odužili te je ugovor tek danas parafiran.

Nevisoki Amerikanac u Zagreb je stigao kao zamjena za Pierrea Jacksona koji je u Domu sportova proveo tek mjesec dana prije nego se vratio u SAD. U kratkom je razdoblju ostavio dubok utisak na sve ljubitelje košarke širom regije, te je uprava zagrebačkog kluba odlučila potražiti igrača sličnih karakteristika. Izbor je pao na Boatrighta koji se pokazao kao solidna zamjena za novopečenog igrača Maccabija. Premda klasa niže u odnosu na Jacksona, Bo je bio vrlo dobar igrač za regionalnu i pogotovo A1 ligu. Prošle je sezone u dresu Cedevite prosječno zabijao 16.9 koševa uz 3.7 asistencija te je fantastičnom trećom četvrtinom u petom susretu finala doigravanja prvenstva Hrvatske praktički sam prokrčio put svojoj momčadi do titule.


Boatright je karijeru započeo na sveučilištu Connecticut, a nakon što nije izabran na draftu 2015. godine pokušao se u preko Brooklyna i Detroita izboriti za NBA ugovor. No, otpušten je nakon završetka predsezone. Nekoliko je mjeseci nastupao u Razvojnoj ligi da bi završnicu odradio u dresu talijanske Orlandine. Prošlo je ljeto potpisao ugovor s Guangzhou Lionsima iz CBA lige u čijem je dresu odigrao samo pet utakmica i upisao svih pet poraza, vrlo dobrim brojkama unatoč, da bi se krajem studenoga priključio Cedeviti.

Ugovor s turskim klubom potpisao je na dvije godine, po formuli 1+1.