Hrvatska
Cedevita osvojila Gripe i najavila borbu za naslov prvaka

Cedevita osvojila Gripe i najavila borbu za naslov prvaka

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Ivica Čavka

Bit će tu još svega...

Split je u 16. kolu HT Premijer lige poražen na Gripama od Cedevite Junior s 63:78 (25:22, 10:25, 12:15, 16:16). Domaćini su dobro otvorili utakmicu, imali laganu prednost, a onda je u drugoj četvrtini proradio kapetan gostiju Emir Šabić, ubacio četiri trice i uz agresivnost u obrani i nelogične pogreške Splita gostiju su se odvojili na plus 12 (35:47). U nastavku Split je tražio agresivnost, pokušavao, ali nije to bio dan momčadi Srđana Subotića. Cedevita Junior u nastavku praktički je rutinski utakmicu privela kraju, a poseban obol dali su Kruno Simon (9 poena, 8 skokova, 5 asistencija) i Pavle Marčinković (16 poena). Kod Splita Shannon Shorter ostvario je "double-double" (12 poena, 12 skokova), Dominik Mavra ubacio je 17 poena, ali sve je to bilo premalo u utakmici u kojoj je Splićanima nedostajalo energije i koncentracije.

- Bili smo prazni gotovo cijelu utakmicu, to se najbolje vidjelo u loptama koje su se odbijale i u izgubljenim loptama. Čestitke Cedeviti, iskoristili su prednost koju imaju pred "abaligašima". U ključnim trenucima, kada smo možda i mogli doći na 6-7 razlike, činili smo greške. Idemo dalje, normalno je da se u ovakvom ritmu dogode ovakvi dani, bilo je samo pitanje kad će se dogoditi. To nas ne zadovoljava, moramo sve učiniti da ovakvih rupa bude što manje - rekao je Subotić.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior, bio je iznimno ponosan na izvedbu svojih igrača.

- Spremali smo se 7-8 dana, znali smo da je Split dobar. Momcima kapa dolje, sve što smo rekli u svlačionici odradili smo kako treba. Kaznili smo Split u preuzimanju, odradili smo sjajan posao u obrani. Sretan sam, zadovoljan i ponosan, uživam voditi ove momke - kazao je Mulaomerović.