Hrvatska
FOTO: Cedevita otvorila Kup Krešimira Ćosića s plus 51 protiv Zagreba

FOTO: Cedevita otvorila Kup Krešimira Ćosića s plus 51 protiv Zagreba

Autor: Teo Cilar

Trening Cedevite i zagrijavanje za polufinale.

Prvi susret Kupa Krešimir Ćosić između Zagreba i Cedevite privukao je na samom početku svega 75 gledatelja na tribine Krešine dvorane. Cedevita je očekivano ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 63:114 i prvi je polufinalist završnice kupa. 

Zagreb je na samom početku nakon dva od tri pogođena slobodna bacanja Ante Krapića i polaganja Petra Ogrizovića poveo s 4:0. Cedevita je odgovorila serijom 11:0, a posebno je raspoložen bio Filip Krušlin koji je ubacio dvije trice i dvicu dok je još jednu tricu dodao Demetrius Nichols. Uslijedile su još dvije trice, svaka s jedne strane. Matej Buovac ubacio je kod Zagreba, a treću kod Cedevite Krušlin. Buovac je u idućem napadu samnjio na 9:14, a do kraja perioda Cedevita radi seriju 16:6 i ima vodstvo 30:15. 

Cedevita je i u drugoj četvrtini bila uvjerljiva, a Zagreb je teško pronalazio put do koša. "Vitamini" su nakon nekoliko minuta igre u drugom periodu došli do plus 23 nakon koševa Damira Markote i Džanana Muse. U ovom periodu došlo je do malog koškanja između Chris Johnsona koji je nakon obrambenog skoka zamahnuo laktom blizu Krapićeve Glave, a on mu je uzvratio na drugom kraju terena kada je u obrani malo čvršće ušao laktom u njega. Američki je košarkaš uzvratio i zaradio nesportsku pogrešku. Najvišu prednost prvog dijela utakmice imali smo upravo na samom kraju poslije koša Nika Slavice za 29:54. Kod Cedevite su Krušlin i Nichols ubacili po 11 poena u prvih 20 minuta, a isto toliko je kod Zagreba zabio Matej Buovac. 

Cedevita je u trećoj četvrtini, točnije u prve dvije tri minute malo usporila ritam, u pojedinim su trenucima težili atraktivnosti te zbog toga izgubili par lopti, a Zagreb se zahvaljujući tome držao na ispod 30 poena razlike. Tek u posljednje dvije minute četvrtine Cedevita je opet zaigrala čvršće u obrani i na samom kraju perioda polaganjem Slavice dolaze do najviše prednosti u tim trenucima 84:47. 

Cedevita je u posljednjoj četvrtini dokrajčila Zagreb, a najvišu su prednost imali pod sam kraj, plus 53 da bi na kraju završilo s pobjedom od 51 razlike. 

Džanan Musa bio je najbolji kod pobjednika s 22 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 3 osvojene lopte. Nichols je ubacio 17, a Slavica 14 uz 3 skoka. Kod Zagreba Krapić 19 poena i 11 skokova, Buovac je ubacio 13 uz 5 asistencija i 4 skoka, a sedamnaestogodišnji Jan Palokaj 12 uz po 4 skoka i asista.

Spomenimo kako je Cedevita u ovom susretu odmarala Andriju Stipanovića i Tonija Katića.