Hrvatska
Cedevita pobijedila umor i nadigrala Škrljevo

Cedevita pobijedila umor i nadigrala Škrljevo

Autor: Paulo Sarić

Zdovčeva je momčad uspješno odradila susret hrvatskog prvenstva i okreće se bitnoj utakmici u Podgorici u nedjelju.

Cedevita je manje od 24 sata nakon što je poražena u Parizu u petom kolu 7 DAYS EuroCupa na domaćem terenu u HT Premijer ligi svladala Škrljevo rezultatom 93-68.  Umor od puta ostavio je traga na zagrebačkoj momčadi pa je trener Jurij Zdovc odlučio odmoriti dvojicu najiskusnijih igrača Roka Lenija Ukića i Demetrisa Nicholsa za nedjeljni dvoboj protiv Budućnosti, no razlika u kvaliteti je debelo na strani domaćina koju su na koncu došli do rutinske pobjede.

Vitamini su manjih problema imali jedino na otvaranju dvoboja. Škrljevo je bolje ušlo u utakmicu te je povelo 0-6, a nedugo potom nakon trice iskusnog Jasmina Perkovića na semaforu je svijetlilo 2-9, najvećih plus sedam za goste. Hrvatski je prvak potom zaigrao kako zna i malo po malo se vraćao u susret, no do prve je prednosti došao tek u 13. minuti nakon dvaju slobodnih bacanja Karla Žganeca. Cedevita je u drugoj dionici zaigrala svoju prepoznatljivu obranu koja je protivniku dopustila samo deset koševa pa se na poluvrijeme otišlo s plus devet za Zagrepčane (37-28).

FOTO: KK Cedevita Facebook

Murphy je tricom na ulasku u 23. minuti odveo svoju momčad na prvu dvoznamenkastu prednost (43-32). U dresu sastava s Kvarnera jedino je Amerikanac Brian Williams bio raspoložen u tim trenucima koji je s devet uzastopnih poena držao Škrljevo u igri sve do sredine treće četvrtine. No, kada je on stao, stalo je i Škrljevo. Cedevita je u samo nekoliko minuta napravila seriju 15-4 kojom je otišla plus 19 (60-41), da bi Musa nekoliko napada potom probio granicu od 20 razlike čime je pitanje pobjednika bilo riješeno. Do kraja smo gledali odrađivanje posla, a priliku dobili i igrači koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu prvenstva koji su još jednom pokazali da se na njih s pravom može računati

Najefikasniji u redovima zagrebačkog sastava bio je Nik Slavica s 19 koševa, a istaknuli su se i bosanskohercegovački reprezentativci Andrija Stipanović i Džanan Musa s po 14 poena, dok je najbolji u redovima poraženih bio Jasmin Perković s 19 koševa i 11 skokova.

Cedevita je ovom pobjedom zadržala savršen učinak u HT Premijer ligi, dok se momčad Damira Rajkovića nalazi na trećem mjestu s po tri pobjede tri poraza.