Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita pred vratima drugog kruga Eurokupa

Cedevita pred vratima drugog kruga Eurokupa

Autor: KK Cedevita

U srijedu u 19:30 sati Cedevita će u sklopu 8. kola B skupine 7Days Eurokupa u Domu sportova ugostiti Arka Gdyniu.

Momčad Slavena Rimca trenutno u skupini ima omjer 4-3, a Poljaci su na omjeru 1-6. Kako bi već u ovom kolu osigurala mjesto u Top 16 fazi Cedeviti je potrebna pobjeda protiv Gdynie i poraz Tofaša (igraju kod kuće protiv Lokomotiv Kubana) ili Limogesa (igraju u gostima kod Albe). Cedevita bi osigurala prolaz i ako bi ona izgubila s manje od 17 poena, a da Limoges izgubi i Tofaš pobijedi.

Rimčeva momčad iza sebe ima četiri uzastopne pobjede (Limoges i Alba u Eurokupu te Igokea i FMP u ABA ligi), tako da u ovu utakmicu ulazi u dobrom ritmu.

"Sigurno da je puno lakše kad se pobijedi. Moramo ostati još našpanani na ovu utakmicu u srijedu, s kojom bi mogli matematički osigurati prolaz u drugi krug natjecanja. S obzirom na roster, druge ekipe i ovo što smo pokazali u zadnje vrijeme, mislim da to zaslužujemo. Tako da se iskreno nadam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Arka Gdynia zasad ima samo jednu pobjedu, no radi se o momčadi koja u jednom dobrom šuterskom danu može pobijediti sve ili barem napraviti problem svima. S obzirom na individualne karakteristike protivničkih igrača, mislim da će biti presudna individualna obrana jedan na jedan. Već danas i sutra ćemo naglašavati te stvari i mislim da će to biti presudan faktor za ovu utakmicu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Vitor Benite u posljednje vrijeme je u odličnoj šuterskoj formi. Protiv FMP-a je u subotu za tricu šutirao 4/7, a protiv Albe je prošle srijede tricu pogađao 5/7.

"Mislim da je ovo najbolja prilika koju možemo imati. Igrat ćemo kod kuće i imati šansu da s pobjedom izborimo drugi krug. Moramo igrati s maksimalnom koncentracijom i energijom jer je ovo za nas vrlo važna utakmica. U posljednje vrijeme momčad igra sve bolje i gradi se kemija između igrača. Nadam se da ću moći pomoći svojoj momčadi, kao što sam im pomagao i dosad", izjavio je brazilski bek.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.