Hrvatska
Cedevita preko Osijeka do Završnice Kupa Krešimira Ćosića i Zaboka

Cedevita preko Osijeka do Završnice Kupa Krešimira Ćosića i Zaboka

Autor: KK Cedevita

Vitamini uvjereno krenuli u obranu naslova pobjednika Krešinog kupa.

U utakmici trećeg kruga Kupa Krešimira Ćosića Cedevita je u gostima pobijedila Vrijednosnice Osijek 86:74 i tako se plasirala na Final Eight turnir spomenutog natjecanja. U četvrtfinalu završnog turnira protivnik Cedevite bit će Zabok, koji je bio bolji od Alkara.

Pobjeda Cedevite u Osijeku nijednom nije došla u pitanje. Momčad Slavena Rimca već je u petoj minuti vodila 14:2, a u 13. minuti bila je u prednosti 35:14. Prvo poluvrijeme završeno je s Cedevitinim vodstvom 50:37. U drugom se Osiječani nisu predavali, no najbliže su došli u 35. minuti, kad su bili na -10.

U dresu pobjednika Jakov Mustapić upisao je 16 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Filip Krušlin je ubilježio 13 poena i tri skoka, Andrija Stipanović 12 poena i šest skokova, Justin Cobbs 11 poena i šest asistencija, a Darko Bajo 10 poena i šest skokova.

Na strani domaćina Abdul-Malik Abu je upisao 18 poena i sedam skokova, Mario Ihring je utakmicu završio s 14 poena, četiri skoka i sedam asistencija, a Ozren Pavlović s 12 poena i 16 skokova.

Vrijednosnice Osijek – Cedevita kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Odmah smo u startu otišli na 20 razlike i to je za jednu ovakvu utakmicu vrlo nezgodno zbog toga što odmah igrači misle da je gotovo. S obzirom na sve ono što je bilo prošli tjedan, bila je ovo komplicirana utakmica, no dobili smo i to je najbitnije."

Jakov Mustapić, bek Cedevite: "Nije bilo lako. Na momente kad smo se opustili oni su pokazali zube i pokazali su da su došli igrati. Malo smo se morali trgnuti da to vratimo u neke mirne vode i da utakmicu privedemo mirno kraju. Sad smo završili jedan težak tjedan na najbolji mogući način. Moglo je i bolje, ali najbitnije je da smo pobijedili i da smo se plasirali na Final Eight. Čeka nas još jedan težak tjedan, tako da se sada moramo maksimalno oporaviti i pripremiti za nadolazeće utakmice."