Hrvatska
Cedevita preko Splita lako do finala

Cedevita preko Splita lako do finala

Autor: KK Cedevita

U drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja A-1 lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila Split sa 82:52.

U drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja A-1 lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila Split sa 82:52. Momčad Veljka Mršića tako je u seriji slavila s 2-0 i plasirala se u finale, gdje će igrati protiv Cibone, koja je izbacila Šibenik.

Cedevita je igrala bez Ryana Boatrighta, Ra'Shada Jamesa, Luke Babića, Marka Arapovića, Johna Shurne i Lovre Buljevića, a Mirza Begić bio je službeno u sastavu, no ni on nije ulazio u igru. Gosti su jedino vodstvo na utakmici imali kod početnih 1:0, a prva je četvrtina završena s 14:9. Na poluvremenu je Cedevita uz 11 poena kapetana Mire Bilana vodila 32:20, a kad su domaćini napravili seriju 10-3 i u 27. minuti poslije ubačaja Karla Žganeca poveli sa 52:31 bilo je jasno da teško mogu ispustiti pobjedu.

 Treća je četvrtina završena s 59:37 za Cedevitu, čija pobjeda kasnije više nije dolazila u pitanje. Kod Cedevite je Džanan Musa upisao 24 poena, Miro Bilan ubilježio je 15 poena, 11 skokova i tri asistencije, a Marko Tomas 12 poena i pet skokova. Na strani Splita po 10 poena ubacili su Mateo Kedžo i Filip Najev (4 skoka). 

Uoči početka utakmice predstavljena je i U-9 ekipa Cedevite, koja je nedavno osvojila naslov prvaka Hrvatske. Kompletna statistika 

Službene mrežne stranice KK Cedevita donose i izjave trenera obiju ekipa nakon utakmice.

Veljko Mršić (trener Cedevite): "Čestitam dečkima na sezoni u kojoj smo se plasirali već u treće finale. Bila je to dosad jedna jako dobra sezona. Da nije bilo problema sa ozljedama bila i odlična. Svi su prije početka playoffa zbog stanja u kojem jesmo prognozirali da će biti teška serija s Jollyjem pa da će biti teška serija sa Splitom. Međutim, pokazali smo da smo u dobroj formi i koncentrirani. Osim prve četvrtine danas, koja je bila nedopustiva. Obrambeno smo bili dobri, no koncentracija nije bila na dovoljno visokom nivou i bilo je tu previše izgubljenih lopti za ozbiljnu momčad. Tako da je zbog tih izgubljenih lopti utakmica bila teška za gledati, no uspjeli smo u jednom trenutku u drugoj četvrtini povezati par dobrih napada, stvoriti razliku i to se nastavilo i kroz treću četvrtinu, gdje smo zabili 27 poena. U drugom poluvremenu smo čak igrali solidnu košarku i zabili 50 poena. Na kraju smo upisali i 21 asistenciju. Da nije bilo tih izgubljenih lopti, bila bi to vrlo dobra ocjena za utakmicu s naše strane. Već četvrtu godinu zaredom igrat ćemo finale. Cibona je iskusna momčad. Mi ćemo se pripremiti dobro, dati sve od sebe i pokušati zadržati nepobjedivost koju imamo u zadnje tri sezone." 


 Ivica Skelin (trener Splita): "Više nego zaslužena pobjeda Cedevite. O utakmici samoj se nema što kazati. Oni su bili dominantni od početka do kraja. Čestitam im. Zasluženo su pobijedili i bili su puno bolji protivnik. Očekivao sam možda da možemo pružiti jedan malo veći otpor, no nismo dobro igrali. Utakmica je bila dosta ružna. Imali smo jako puno tehničkih grešaka i opet se pojavio onaj problem koji smo imali u prošloj utakmici, a to je kad igramo protiv jedne agresivnije obrane i protiv viših i tjelesno moćnijih igrača da jako teško dolazimo u situaciju otvorenog šuta za koš i jako teško protiv takve ekipe postižemo poene. To je nešto što mi ne možemo trenirati jer nažalost takva tijela nemamo. Postoje možda takve dvije-tri ekipe u ligi protiv kojih imamo ovakve probleme koje smo imali danas."