Hrvatska
Cedevita prohujala Baldekinom: Šibenka je vodila 12 minuta, a onda su se ukazali Batinić i Miličević

Cedevita prohujala Baldekinom: Šibenka je vodila 12 minuta, a onda su se ukazali Batinić i Miličević

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenik

Nova pobjeda Mulaomerovićevih momaka.


Cedevita Junior je u susretu petog kola HT Premijer lige na Baldekinu savladala Šibenku rezultatom 61-80. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Josip Batinić (17 poena uz 88% šuta), te Ivan Miličević i Rok Radović s po 12 poena. Pavao Paić je za Šibenku upisao 11 poena uz 7 skokova, Bruno Rebić dodao je 10.

Utakmica je počela u zakazanom terminu (18:00), ali novi (bolje rečeno, zamjenski) semafor nije mogao uspostaviti internetsku vezu s odašiljačem, pa je sudačka trojka predvođena Josipom Radojkovićem bila primorana poslati igrače na dopunsko zagrijavanje. Petnaestak minuta kasnije, čudesni spoj se dogodio i utakmica se mogla nastaviti. Šibenčani su dobrom momčadskom igrom na oba kraja terena ušli u prednost, koju su održavali cijelu prvu četvrtinu, kao i u početnim minutama druge - u jednom trenutku su igrači Damira Milačića došli i do solidnih +9 (25-16). No, tada na scenu stupa Miličević, koji s tri trice snosi najveće zasluge za seriju Zagrepčana 15-2, kojom su prešli u vodstvo od dva posjeda (27-31). Domaći do poluvremena uspijevaju amortizirati nalet Cedevite, pa se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 33-37.

Ono što je Šibenčanima uslijedilo u trećoj četvrtini može se svesti pod jednu riječ - raspad. Adnan Arslanagić je u uvodnoj akciji drugog dijela smanjio zaostatak domaće momčadi na dva poena razlike, i činilo se u tim trenucima da ćemo gledati neizvjesnu utakmicu, ali desilo se upravo suprotno. Momčad Damira Mulaomerovića ubacuje u višu brzinu i sjajnom tranzicijom i vanjskim šutom ubacuju do kraja dionice čak 27 poena, istovremeno dozvolivši Šibenčanima tek sedam. Sjajni Goran Filipović nije očajavao zbog lošije šuterske izvedbe, pa se okrenuo razigravanju momčadi - uhvatio je čak deset skokova i podijelio osam asistencija. Radović je s nekoliko atraktivnih zakucavanja izmamio pljesak šibenske publike, a razlika je rasla do +26 (47-73). Šibenčani su u posljednjih deset minuta uspjeli tek djelomično ublažiti poraz.