Europa i Svijet
Cedevita prokockala 11 poena prednosti u trećoj četvrtini i upisala novi poraz

Cedevita prokockala 11 poena prednosti u trećoj četvrtini i upisala novi poraz

Autor: Teo Cilar

Nakon Crvene Zvezde, Budućnost skinula i Cedevitu u Zagrebu.

Cedevita je nakon poraza od Trenta doživjela i drugi poraz, skoro pa identičan kao i u Italiji prošlog tjedna. Cedevita je početkom treće četvrtine povela s 11 poena razlike, ali uslijedilo je uraganskih devet minuta Budućnosti koja je treću četvrtinu dobila s 29:13 i u posljednju dionicu ušla s sedam poena prednosti. Iako su gosti s promašenim slobodnim bacanjima dali šansu Cedeviti da tricom dođu do produžetka, posljednji napad upropastio je Džanan Musa bačenom loptom u aut.

Cedevita-Budućnost VOLI 75:78 (22:14, 21:20, 13:29, 19:15)

Kompletna statistika utakmice

Na deset sekundi do kraja kod rezultata 73:77 fauliran je Džanan Musa koji je imao dva slobodna bacanja. Pogodio je prvo i išao namjerno promašiti drugo nebi li Cedevita došla do skoka u napadu, ali lopta ga nije slušala i ušla je u koš pa je rezultat bio 75:77. Brzi faul napravili su "vitamini" na Kyle Landryu koji je promašio prvo i pogodio drugo bacanje i tako dao Cedeviti šansu da tricom izbore produžetak. Musa je imao loptu, krenuo je na ulaz, ali je loptu umjesto suigraču bacio van granica igrališta i tu je priči bio kraj.

Početak utakmice nije izgledao obećavajuće za Budućnost jer je Cedvita pod kraj prvog perioda povela s 22:10. Budućnost je u posljednjih četrdesetak sekundi smanjila na minus osam. Cedevita je u drugom periodu u dva navrata došla do plus 11 i nije dopuštala Budućnosti da nametne svoj ritam. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 43:34 za Cedevitu.

Nakon što su odmah na početku treće dionice poveli s 11 poena razlike, a na sedam minuta do kraja tog perioda imali plus 10, točnije 48:38, Budućnost počinje igrati na razini kao i protiv Crvene Zvezde u ponedjeljak i do kraja četvrtine na krilima bivšeg Cedevitaša Nemanje Gordića i Kyle Gibsona rade seriju 25:8 do kraja perioda za vodstvo 56:63. Došla je Budućnost u posljednjoj dionici do plus 11 u dva navrata, drugi puta na pet minuta do kraja, ali Cedevita se vraća do minus dva na desetak sekundi do kraja te je uslijedila već gore opisana završnica.

Jedan od glavnih razloga poraza Cedevite je i čak 17 izgubljenih lopti. Musa je bio najbolji strijelac kod Cedevite s 14 poena uz 6 skokova i dvije asistencije, ali je na kraju bio i tragičar s onom izgubljenom loptom. Andrija Stipanović ubacio je 13 uz 8 skokova, a Demetris Nichols također je zabio 13 uz 7 skokova. Kod Budućnosti najbolji Gordić s 18 poena, 4 skoka i isto toliko asistencija, Sead Šehović zabio je 16 uz 8 skokova, a isto toliko je zabio i Gibson uz 5 asistencija i 3 skoka. 

Cedevita je sada posljednja u skupini, jedina sa oba poraza, a sada joj slijede dvije utakmice u nizu protiv najbolje momčadi skupine, Lokomotiv Kubana.