Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita promašila šut za produžetak, Zdovc se ne predaje

Cedevita promašila šut za produžetak, Zdovc se ne predaje

Autor: KK Cedevita

Novi poraz Vitamina.

U 3. kolu G skupine Top 16 faze 7Days Eurokupa Cedevita je u gostima kod jakog Lokomotiv Kubana poražena sa 69:64, iako je imala šut za produžetak.

Domaćini su na poluvremenu vodili 37:28, a u posljednju četvrtinu ušli su s 56:38. Međutim, momčad Jure Zdovca četvrtu je dionicu odigrala odlično i otvorila ju je s 20-5. Tricom Damira Markote 3:11 min. do kraja susreta Zagrepčani su došli na zaostatak 58:61, a poslije dva slobodna bacanja Karla Žganeca na 22 sekunde do kraja došli su na minimalni zaostatak 64:65.

Nažalost, Cedevita na kraju ipak nije uspjela preokrenuti. Ryan Broekhoff zabio je dva slobodna bacanja (Toni Katić morao je napraviti faul) za 67:64, a tri sekunde do kraja Markota nije uspio pogoditi tricu za izjednačenje, nakon čega je Trevor Lacey postavio konačan rezultat.

U dresu Cedevite, koja je igrala bez Filipa Krušlina i Ivana Ramljaka, Demetris Nichols (5 skokova) i Damir Markota (3 skoka) ubacili su po 14 poena, a Žganec je upisao 11 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Na strani domaćina Frank Elegar utakmicu je završio s 20 poena i devet skokova, a Trevor Laces ubilježio je 19 poena i tri skoka.

Lokomotiv Kuban – Cedevita kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Jure Zdovc, trener Cedevite: 

"Bili smo u nekom slabom momentu, gdje je bilo puno nervoze između igrača. Čak sam ja u jednom trenutku rekao da sad sam ja najmirniji jer su svi prenervozni. Poslije je ta nervoza izašla, u poluvremenu smo neke stvari raščistili i tražili neku petorku koja bi mogla odgovoriti. Digli smo agresivnost u obrani i onda se promijenio i sudački kriterij. Imali smo čak i šut za produžetak, no nažalost, nije nam to prvi put, nismo se držali dogovora. Šteta. Međutim, pokazali smo neki karakter. Izgubili smo, no kao što sam rekao igračima, moramo poći od dobrih stvari jer sad stvarno poslije ovog poraza moramo dobiti sve tri utakmice. To nije nemoguće jer imamo dvije utakmice kod kuće i tu zadnju u gostima protiv Budućnosti, koju bi ionako morali dobiti, ako bi htjeli ići dalje. Ostalo je sve u našim rukama, a između imamo i neke druge utakmice. Trebamo preživjeti ovaj put, odmoriti se, očistiti glave i ići dalje."

Karlo Žganec, krilni centar Cedevite:

"Vratili smo se iz ne baš dobre situacije i imali možda priliku za pobijediti, ali na kraju nam je nedostajalo malo sreće. Malo smo na kraju pali u obrani i izgubili smo neke skokove. Uzeli su nam dva-tri skoka u napadu, poslije toga zabili koševe i na kraju su nas pobijedili. Mislim da smo pružili dobar otpor i da smo odigrali dosta dobru utakmicu. Ne smijemo se nadalje predavati ni u jednoj situaciji, što god da nas snađe tijekom utakmice. Danas smo pokazali da ova ekipa ima karakter i vratili smo se iz loše situacije. Trebamo sada nastaviti dalje raditi, odmoriti se i brzo nas čeka sljedeća utakmica."