Hrvatska
Cedevita rutinski do polufinala

Cedevita rutinski do polufinala

Osijek se držao 25. minuta.

U drugoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita je u gostima svladala Vrijednosnice Osijek 102:80. Momčad Slavena Rimca tako se s 2-0 plasirala u polufinale, gdje će igrati protiv boljeg iz serije Zadar – Šibenik.

Osječani su prvu četvrtinu dobili 21:20, a na poluvremenu je Cedevita vodila 47:45. Poslije zakucavanja Domagoja Vrkića domaćini su u 23. minuti izjednačili na 49:49, no gosti su potom preko Justina Cobbsa, Ivana Ramljaka i Filipa Krušlina napravili seriju 7-0, a treću su dionicu naposljetku završili s okruglih +10 (69:59).

Četvrtu četvrtinu Cedevita je otvorila s 9-0 (dvica Karla Žganeca, trica Jacoba Pullena, pa još jedna trica plus slobodno bacanje Pullena). U 32. minuti Vitamini su tako poveli 78:59 i do kraja više nije bilo neizvjesnosti.

U dresu pobjednika Pullen je upisao 21 poen i pet asistencija uz šut za tricu 6/13 (u prvoj utakmici u seriji Pullen je zabio 10 trica), Jakov Mustpaić ubilježio je 18 poena, 10 skokova i pet asistencija, Domagoj Bošnjak (3 skoka), Justin Cobbs (4 skoka i 4 asistencije) te Andrija Stipanović (5 skokova) ubacili su po 11 poena, a Elgin Cook (6 skokova) i Žganec (5 skokova) zabili su po 10 poena.

Za Vrijednosnice Osijek Mario Ihring ubilježio je 19 poena, šest skokova i 10 asistencija, Abdul-Malik Abu ubilježio je 14 poena i pet skokova, a Mate Mandić ubacio je 13 poena.

Vrijednosnice Osijek – Cedevita kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Bio sam igrač pa znam da nije lako odmah dobiti potrebnu temperaturu za ovakvu utakmicu. Logično da je domaćin bio motiviran na domaćem terenu. Pretpostavljali su da bi to mogla biti zadnja utakmica i dali su sve od sebe. Mislim da su prvo poluvrijeme odigrali jako dobro. Za nas je prva četvrtina čak bila i OK, a poslije smo bili, hajmo reći, malo gore-dolje. Nismo baš bili u utakmici cijelu tu drugu četvrtinu. Međutim, uspjeli smo se rezultatski vratiti i poslije je u trećoj četvrtini presudila naša kvaliteta, veća energija i veća rotacija. Čestitam igračima na plasmanu u polufinale."

Filip Krušlin, bek Cedevite: "Mislim da smo malo sporije otvorili utakmicu, što je i razumljivo zbog puta i svega ostalog. Međutim, mislim da smo u drugom poluvremenu opet pokupili ritam, odnosno nastavili kako smo u principu završili zadnju utakmicu. Zasluženo smo na kraju pobijedili. Sada se okrećemo polufinalu i nadam se da ćemo sve do kraja dobivati."

Domagoj Kujundžić, trener KK Vrijednosnica Osijek: "Dok smo imali snage pružili smo dostojan otpor...i više nego dostojan otpor. Prvo poluvrijeme je bilo iz snova, a u drugom poluvremenu smo počeli malo padati sa snagom i energijom. Na kraju sam zadovoljan s cijelom sezonom otkad sam ja tu u klubu. Mislim da smo napravili odličan posao, da smo nekim igračima podigli vrijednost i profilirali ih. Zahvaljujem se momcima i klubu na suradnji i raduje me nastavak suradnje i izazovi u novoj sezoni."

Vuk Dmitrović, igrač KK Vrijednosnica Osijek: "Svaka čast ekipi Cedevite na pobjedi. Stvarno su bili bolja ekipa u ovoj utakmici."