Hrvatska
Cedevita s osmoricom dvoznamenkastih zadržala stopostotan učinak

Cedevita s osmoricom dvoznamenkastih zadržala stopostotan učinak

Autor: Paulo Sarić

Svi mladi igrači u redovima hrvatskog prvaka ubilježili su dvocifrene brojke.

Cedevita je zadržala stopostotan učinak u HT Premijer ligi. Večeras su na gostovanju u Zaboku lišeni pomoći nekolicine ponajboljih igrača svladali istoimenog domaćina rezultatom 74-111.

Žuti su se pred ugodno popunjenom Gradskom dvoranom u Zaboku u utakmici lišenoj ikakvog imperativa držali prvih sedam minuta, a onda je krenula serija Vitamina 0-12 kojom su zaključili prvu četvrtinu, otišli na prvu dvoznamenkastu prednost te praktički lišili susret rezultatske neizvjesnosti. U tom se periodu istaknuo mladi hrvatski reprezentativac Darko Bajo koji je ubacio devet od 12 koševa svoje momčadi i još jednom potvrdio da su i oni igrači koji malo ili nimalo participiraju u regionalnom i europskom natjecanju klasa više za ostatak hrvatske lige.

Zabočani su se uspjeli prišuljati na minus sedam u 14. minuti (23-30), no to je bilo sve od momčadi Ivana Perinčića. Do kraja prvog poluvremena primili su 25 poena te otišli na minus od 20 poena s kojeg se više nisu vraćali. Dapače, Murphy je tricom odveo svoju momčad na plus 30 (41-71) u 26. minuti nakon čega su tribine humoristično počele skandirati ime poznatog glumca Eddieja Murphy, a da dobar duh unatoč rezultatskom minusu nije napustio domaće navijače svjedočili smo i koju minutu kasnije kada su skandiranjem „Hoćemo pobjedu“ pokušali podići svoju momčad.

U posljednjih se deset minuta ušlo s 33 koša prednosti Cedevite (52-85) te su jedina pitanja do kraja bila hoće li se svi igrači gostiju uspjeti upisati u strijelce i hoće li, i kada, hrvatski prvak probiti granicu od sto poena.

Stotka je probijena košem Tonija Perkovića tri minute prije kraja, no Filip Krušlin više nije ulazio u igru pa je kapetan Cedevite u večerašnjem susretu ostao jedini igrač gostujućeg sastava koji se nije upisao u strijelce. Vitamine su do pobjede predvodili Toni Katić s 19 poena i pet asistencija te Chris Johnson s 18 koševa i pet skokova, dok su najefikasniji kod domaćeg sastava bili mladi Borna Kapusta i Ivan Vučić s po 13 poena.

Cedevita se nakon pet kola nalazi na čelu ljestvice s isto toliko pobjeda, dok je Zabok ostao na dvije čime se nalazi na diobi petog mjesta zajedno s Vrijednosnicama Osijek i Zagrebom.