Hrvatska
Cedevita se razmahala, nakon Šibenke pala je i Dubrava

Cedevita se razmahala, nakon Šibenke pala je i Dubrava

Autor: Krešimir Galić Photo: Josip Begonja/KK Cedevita Junior

Na putu prema gore

Nije bilo neizvjesnosti u zagrebačkom dvoboju 6.kola Favbet Premijer lige. Cedevita Junior je kao domaćin u Trnskom nadigrala Dubravu 89:73 u utakmici koja je praktički bila riješena sredinom druge četvrtine kada su domaćini serijom 18:4 stigli do +22 (48:26). Uz 14 poena Renata Serdarušića sastav Damira Mulaomerovića je na odmoru imao +17 (60:43).

”Možemo biti zadovoljni jer zadnje dvije utakmice šutiramo sjajno. U dobrom smo ritmu, ali osjeti se i umor što se najbolje vidjelo u drugom poluvremenu. Imali smo jedan pad koncentracije i nedostatak snage, međutim čestitam mojim igračima na visokom tempu i energiji. Mislim da smo pobijedili dobrog protivnika, Dubravi svaka čast igrali su isto dosta agresivno i brzo. Igraju nešto slično kao i mi, međutim da smo mi danas zasluženo pobijedili”…kazao je Damir Mulaomerović, trener CJ.

”Čestitke domaćinima na pobjedi jer su odigrali napadački odličnu utakmicu. Pripremili smo se i znali smo gdje su najjači ali opet smo padom koncentracije padali na ta ista njihova oružja”...naglasio je Mateo Vidović, kapetan Dubrave.

U nastavku je Cedevita Junior rutinski održavala prednost, a maksimum Dubravaša je bio dolazak na minus 13 (76:63) početkom posljednje četvrtine.

Serdarušić je ubacio 23 poena uz 8 skokova. Kevaughn Allen je dodao 13, a Sandro Rašić i Ivan Karačić po 9. Kod Dubrave Vidović je ubacio 20 poena, a Ivan Jurić 17 uz 7 skokova.

v

Standings provided by Sofascore