Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita se vratila s -17 pa u završnici izgubila od MoraBanc Andorre

Cedevita se vratila s -17 pa u završnici izgubila od MoraBanc Andorre

Autor: KK Cedevita

Što bi bilo da lopta Ede Murića nije završila u gostujućim rukama?

U prvoj utakmici H skupine Top 16 faze Eurokupa 7Days Cedevita je u Domu sportova poražena od MoraBanc Andorre 87:81. Momčad Slavena Rimca, koja je igrala bez ozlijeđenih Marka Banića i Karla Žganeca, pala je junački i zamalo je preokrenula -17, no za kompletan preokret nedostajalo je sreće i koncentracije u završnici.

Kad je John Shurna na početku četvrte četvrtine zabio tricu, gosti su poveli 76:59. Međutim, Zagrepčani su se vratili na krilima Jacoba Pullena, Elgina Cooka i Ede Murića. Na 68 sekundi do kraja Pullen je zabio tricu za izjednačenje 81:81 i sve je bilo otvoreno.

Međutim, nakon što je Andrew Albicy na 44.5 sekundi pogodio koš i promašio dodatno slobodno bacanje, Murić je krivo izveo loptu ispod koša. David Walker presjekao je njegovo dodavanje i zabio za 85:81, a nakon timeouta Rimca Justin Cobbs je na 37.5 sekundi napravio prekršaj u napadu.

Kad se već Cedevita skoro uspješno obranila, na 12 sekundi do kraja lopta je srećom za goste došla do Shurne, a on je zabio za 85:81, od čega se domaćini više nisu oporavili.

U dresu Cedevite Cobbs je upisao 19 poena i sedam asistencija, Pullen 15 poena, Cook 14 poena i sedam skokova, a Murić 10 poena i pet skokova.

Na strani MoraBanc Andorre Albicy je utakmicu uz šut za tricu 6/8 završio s 22 poena, pet skokova i osam asistencija, Ennis je upisao 15 poena i devet skokova, a 15 poena zabio je i Shurna.

Cedevita – MoraBanc Andorra kompletna statistika